Lukk søk

Fjordkraftligaen

May 10, 2022

Tre norske klubber på topp 100-listen - Bern suverene på topp

I en sesong med flere restriksjoner og begrensninger kommer tre norske klubber inn blant de 100 som trekker mest publikum i Europa.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Som vanlig har det internasjonale ishockeyforbundet og eurohockeyclubs.com sluppet en oversikt over hvilke klubber som høyest publikumssnitt denne sesongen.

Sveitsiske SC Bern er suverent på topp med imponerende 13.348 tilskuere i snitt. Svenske Frölunda, med den norske landslagsspilleren Mats Rosseli Olsen i troppen, følger med 8531 tilskuere.

Bak kom ytterligere tre sveitsiske klubber, Fribourg-Gotteron, ZSC Lions Zurich og Dan Remy Tangnes' EV Zug som nylig sikret seg nok en tittel etter en utrolig snuoperasjon. Nummer seks er Sheffield Steelers der Adrian Saxrud Danielsen har spilt de siste sesongene.

Oilers beste norske

Det er verdt å merke seg at det også i 2021/22-sesongen var en rekke begrensninger og restriksjoner rundt tilskuere i en rekke europeiske ligaer - og ikke minst i Fjordkraft-ligaen.

Stavanger Oilers er beste norske klubb på oversikten med 2515 tilskuere i snitt på 68. plass, Vålerenga er nummer 86 med 2194 mennesker i snitt og Storhamar nummer 91 med 2127.

Tallene stammer fra seriespillet denne sesongen og inkluderer ikke sluttspillet der blant annet Storhamar satte flere rekorder og trakk fulle hus til flere av matchene i CC Amfi.

Ser man lenger nedover på listen er Frisk Asker nummer 131 i Europa, Sparta nummer 145, Stjernen nummer 147 og Lillehammer nummer 157.

Sveits på topp

Ikke overraskende er Sveits toppligaen i Europa med høyest publikumssnitt med pene 6139. Svenske SHL følger med 4738 mens 3059 er tallene for tyske DEL som ender på tredjeplass.

Den britiske ligaen tar faktisk fjerdeplassen med et snitt på 2885 tilskuere per kamp og kommer med det foran blant annet finske Liiga og tsjekkiske Extraliga. På niendeplass kommer Fjordkraft.-ligaen som i 2021/22-sesongen endte på et snitt på 1362.

Den holder såvidt til å komme foran ligaene i Østerrike og Danmark. HockeyAllsvenskan, nivå to i Sverige, trakk hele 2225 tilskuere i snitt.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form