Lukk søk

Fjordkraftligaen

November 24, 2021

Totalt uenige om avgjørende utvisning: - Fatter det ikke

Utvisningen på overtid mot Frisk skapte store reaksjoner på Sparta-benken. Dagen derpå så er -trener Sjur Robert Nilsen fortsatt sikker i sin sak på at utvisningen var feil.

Det var på overtid under gårsdagens kamp mot Spartas Trym Østby ble utvist for interference på Frisk Askers Jacob Legacé. Sparta-trener Sjur Robert Nilsen var mildt sagt forbannet over situasjonen til TV 2 etter kampen.

- Trym Østby eier isen han går på, og han (Jacob Lagacé) faller som et sekk med poteter. Trym endrer ikke retning, og det er synd at kampen blir avgjort på den måten. Det er overhodet ingen utvisning. Heller en ulykkelig hendelse hvor to spillere kolliderer, konkluderte Nilsen med til TV 2.

Med Østby utvist avgjorde David Morley for Frisk Asker under ett minutt senere assistert av Hampus Gustafsson - og Lagacé.

Fortsatt uenig

Dagen derpå står Nilsen fortsatt for det han sa og opplevde under gårsdagens kamp i Sparta Amfi.

- Kampen ble avgjort der og da på hvem som tok det ene bonuspoenget. Min oppfatning er den at utvisningen fortsatt er feil. Du kan ikke se på TV-bildene at Østby ikke ser Legacé. For meg er det fortsatt en kollisjon, og slik så jeg det fra benken også, forklarer Nilsen til nitten.no.

- Jeg fatter ikke hvordan de kan blåse utvisning der. Jeg fatter ikke hvordan de kan gi en to-minutter ut i fra det de så, tordner Nilsen.

- Snakket du med dommeren etter kampen?

- Nei, det gjorde jeg ikke. Det er ikke noe jeg får gjort noe med i ettertid. Men jeg håper at dommerne ser på situasjonen i etterkant.

Uenig med Nilsen

Dommersjef Geir Thomas Olsen var tilstede på kampen i Sarpsborg. Han sitter igjen med en annen oppfatning av situasjonen.

- Vi må ta den utvisningen. Den er klar og behøver ikke diskuteres. Men jeg har respekt for at Sjur Robert Nilsen sitter med en annen oppfatning av situasjonen.

- Nilsen mener Legacé faller for lett i den situasjonen, hva tenker du om det?

- For det første så er det to ulike scenarioer. Punkt én så er det en grei interference som vi må ta, og så kan dere journalister sette spørsmålstegn på om det er overspilling etter å ha sett TV-bildene, forklarer dommersjefen.

- Det er guffent å ta den diskusjonen om overspilling, og vi må ikke glemme at dette skjer live på isen. Det er lettere å se og komme med synspunkter på ting etter å ha sett TV-bildene i etterkant, konkluderer Olsen.

- Kunne dommerne gått inn for å se på taklingen på nytt?

- Dommerne kan bare gå inn å se på situasjonen på nytt hvis de er usikre på om det er en fem minutters utvisning. Skulle vi gått inn å sett på hver enkelt situasjon, så hadde kampene i Norge ikke blitt ferdig på mange timer, avslutter dommersjef Olsen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form