Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 19, 2024

Topper formtabellen de siste fem rundene: - Det ser lyst ut for Frisk Asker nå

LØRENSKOG (nitten.no) Selv ikke Storhamar har plukket like mange poeng som Frisk Asker de siste fem kampene.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Vi har kriget hardt i mange måneder for å komme dit vi er nå så nå er det bare å fortsette.

Det sier Frisk Asker-kaptein Alexander Bonsaksen til nitten.no etter søndagens 4-1-seier over Lørenskog - lagets femte strake seier.

15 poeng på de fem siste kampene kan selv ikke Storhamar matche. Og ser man på de siste 15 eller 20 siste kampene, er det nettopp kun Storhamar som har plukket flere poeng enn de femteplasserte askerbøringene.

- Vi er i bra form. Vi er solide, slipper til lite og begynner å få bra kontroll på matchene vi spiller. Nå kommer Micth (Gillam) i gang, han var enorm for Vålerenga i fjor. Det hjelper å styrke alle posisjoner og få folk tilbake. Det ser lyst ut for Frisk Asker nå, slår Bonsaksen fast.

11 på siste 13

Hvis man ser på de siste 13 kampene, har Frisk Asker vunnet 11 av dem. Og i begge tapene borte mot Stavanger Oilers og Vålerenga, ga Roy Johansens mannskap spesielt nok fra seg en 3-0-ledelse.

- Er dere blant ligaens beste lag nå?

- Vi er et topp fire-lag. Det syns jeg helt klart. Hovedmålet hele året er å gå langt i sluttspillet og eventuelt vinne til slutt.

Men til tross for den enorme formen er Frisk Asker fortsatt på en femteplass med seks poeng opp til Sparta Sarpsborg. De to lagene møtes til en viktig duell i Østfold lørdag der Frisk trolig må unngå tap skal de ha et håp om å ende topp fire.

- Vi er avhengige av at Sparta taper noen kamper, men det kan bli en liten finale der nede på lørdag. Målet før sesongen var å komme topp fire. Det er det fortsatt. Med tanke på hvordan sesongen har sett ut, syns jeg det er godkjent hvis vi klarer det, sier den tidligere landslagsbacken.

Skadeplaget

Bonsaksen tenker på skadene som rammet både ham selv innledningsvis og senere store deler av Frisk-troppen. I perioder har askerbøringene hatt nesten like mange spillere på behandlingsrommet som på isen.

- I oktober hadde vi vel 11 mann ute, eller noe sånt. Nå begynner det endelig å løsne litt for oss, sier Bonsaksen.

- Det er litt morsommere å være Frisk-spiller nå i fjor høst?

- Ja, før jul tapte vi vel mer enn vi vant. Det var mørke tider men, men nå er det bare gøy!

- Nå kan dere slå alle?

- Det kan vi!

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form