May 4, 2021

Tommy Kristiansen-show holdt ikke til seier

(Norge - Sverige 3-5) Mål, assist og en knallhard takling fra Tommy Kristiansen holdt ikke. Svenskene vant igjen, da Emil Lilleberg gjorde sitt første landslagsmål.

Norge skulle ut å revansjere sitt tap mot Sverige fra dagen før, hvor det ble 5-2 tap. Og det startet på samme måte som i går med en pangåpning. Norge ledet hele tre ganger i kampen, men svenskene kom tilbake og vant til slutt 5-3. Tommy Kristiansen sto frem med en av sine bedre landskamper. Sarpsborg-gutten var involvert i alle Norges mål.

Kristiansen ledet an

Norge fikk igjen en pangstart på kampen da Tommy Kristiansen utnyttet en svensk feil i deres sone. Den nybakte pappaen vippet pucken på backhand opp i det motsatte krysset til Reideborn som voktet det svenske målet denne ettermiddagen.

Svenskene kunne ha utlignet bare minutter senere da Lindström ga bort pucken i midtsonen da Norge var mitt i et bytte, men Henrik Holm holdt unna. Stavanger Oilers-keeperen som fikk muligheten mellom stengene denne ettermiddagen og måtte hente ut en puck fra nettet da Luleå-spilleren Lundqvist utnyttet muligheten i svenskenes overtallsspill.

Skuddet fra backen kunne se ut som den fikk en retningsforandring i Østby før utligningen til 1-1 ble et faktum.

Etter 08.25 skulle Norge få muligheten i overtall. Dette startet svakt, men med 11 sekunder i spill fem mot 4 tar Norge igjen ledelsen ved Valkvæ Olsen etter en fantastisk assist fra Tommy Kristiansen.

Nevnte Tommy Kristiansen virket spillesugen, hvor han etter 14 minutter setter inn dagens takling på Jonathan Pudas i egen sone.

Svenskene utligner til 2-2 i deres overtallsspill. Vår første-rekke får ikke ut pucken av sonen, noe som gjør at Fredrik Olofsson får prikke inn 2-2 etter 16.55

- Vi blir spillende for mye på utsiden. Det vi ønsker er å komme litt mer på innsiden av dem, sier målscorer Olofsson i pauseintervjuet.

Første landslagsmålet til Lilleberg

Andre periode ble ikke like målrik som den første. Ludvig Hoff og Mathias Trettenes fikk begge sjansen til å sende Norge i føringen, men Reiderborn var med på notene.

Kåsastul var veldig nærmere da han fikk stå alene i slottet, men backen traff dessverre ikke målet.

Men så var det duket for Sarpsborg-magi. Oppspillet startet i egen sone, hvor landslagsdebutant Emil Lilleberg blir med i angrep. Lilleberg får pucken tilbake av Tommy Kristiansen som noterte seg for sitt tredje poeng (1+2) og ble med det involvert i alle målene til Norge.

- Jeg prøvde bare å komme meg på mål, hvor jeg da får den av Tommy Kristiansen. Skikkelig gøy, forteller Lilleberg om sitt første landslagsmål.

Svenskene skulle nok en gang utligne Norges ledelse da Christian Bull mister sin markering foran Henrik Holm. Jesper Fröden setter pucken inn i det åpne målet bak en sjanseløs norsk keeper.

Svenskene avgjorde i 3.periode

Etter å gått i garderoben litt tidligere en planlagt etter bearbeiding av isen, så holdt Norge inn til 3-3 etter to spilte perioder.

Den siste perioden bevisste Sverige at de er en bedre hockeynasjon, hvor Wingerli går enkelt forbi Heier og Saltsten og sørger for 4-3 til Tre Kronor.

Tommy Kristiansen som ble kåret til Norges beste spiller av en lokal jury i hallen, var igjen frempå og kunne utlignet i overtallsspill. Men Riederborn reddet skuddet fra Oilers-spilleren.

I samme overtallsspill får Sverige straffeslag. Den redder Henrik Holm med hjelp fra metallet. Noen minutter etter var det svenskene sin tur til å få muligheten i spill fem mot fire. Den utnytter de, og Markus Ljung sørger for 5-3 etter en assist fra Max Friberg.

Norge prøvde å ta ut keeper å spille 6 mot 4 de siste minuttene, hvor Kristiansen igjen er frempå, men denne gangen blir han stoppet av metallet. Flere mål blir det ikke og Sverige tar to av to seiere over Norge.

Nå venter en litt enklere motstand i form av Danamrk.