Lukk søk

Fjordkraftligaen

December 16, 2021

Tomme tribuner fremover: - Håper vi kan fylle opp til sluttspillet

De kommende fem serierundene i Fjordkraft-ligaen - minst - må spilles med maks 50 tilskuere. Hva som venter etter midten av januar, vet ingen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Det gikk fort fra ingen restriksjoner til maks 600 tilskuere og videre ned til kun 50 personer på tribunene én uke senere. Det betyr i praksis tomme tribuner i de populære romjulskampene og frem til midten av januar.

- Vi må bare gjøre det beste ut av det. Vi har ikke noe annet valg. Man må respektere myndighetenes beslutning, sier Henning Svendsen til nitten.no.

Han er daglig leder i Sparta og styreleder i interesseorganisasjonen Elitehockey. Han svarer følgende på hvordan de klubbene har reagert på de siste tiltakene:

- Hvis jeg skal ta på meg Sparta-hatten må jeg si dette var en ganske tøff beskjed å få. Det ble litt flashback fra i fjor og umiddelbart litt negative tanker. Men vi må prøve å være positive, bidra med det vi kan og jobbe på. Kanskje må vi være fornøyd med at vi får lov til å spille kamper. Slik er det blitt for toppidretten.

Romjulsrunder

Romjulskampene 28. og 30. desember har blitt publikumsfester i norsk hockey. Nå vil særlig møtene mellom Frisk Asker og Vålerenga, Storhamar og Lillehammer samt Østfold-duellene Sparta mot Stjernen arrangeres med maks 50 personer på tribunene.

- Det er kjempesurt. Nå som lagene her nede også kjemper i toppen lå det an til mye folk, stemning og engasjement. Vi har solgt masse billetter og så ut til å få full restaurant og pub. Det er kjempekjipt, sier Svendsen.

Som i fjor vinter er klubbene lovet kompensasjon for tapte inntekter. Men hvor mye og når vet ingen.

- Vi er forespeilet at det er litt i samme gaten som sist. Jeg tror den største utfordringen er en allerede stram likviditet. Og lønnen skal betales hver måned. Forrige gang tok det litt for lang tid før pengene kom på konto. Det er ikke sånn at klubbene har spart opp masse likviditet i mellomtiden her. Det må ta mye kortere tid fra søknadene sendes til de behandles og pengene kommer, sier Svendsen.

- Er det klubber som allerede har signalisert at de sliter?

- Jeg har ikke lyst til å uttale meg om enkeltklubber, men jeg har jo litt følere ute og det er nok noen som må få rask likviditet på plass for at dette skal gå bra. Vi skal jobbe knallhardt for at pengene skal komme til klubbene så fort som mulig.

Midten av januar?

De nye tiltakene gjelder fra midnatt natt til onsdag 15. desember og fire uker frem i tid. Svendsen tør ikke håpe på fulle tribuner igjen i midten av januar der blant annet Vålerenga får besøk av Stavanger Oilers 15. januar.

- Jeg frykter en forlengelse. Men samtidig; liv og helse må gå først. Nedstengingen sist tok tid. Og å tro på at vi får en endring til det voldsomt positive de neste fire ukene, er vel litt tvilsomt. Men vi kan jo håpe vi kan fylle opp igjen til sluttspillet for eksempel, sier Svendsen.

Siste serierunde i Fjordkraft-ligaen spilles 10. mars. Få dager senere starter sluttspillet med kvartfinaler.

- Frykter dere ytterligere restriksjoner og kanskje en ny nedstenging?

- Jeg trodde ikke det ville komme en full lockdown nå. Det viktigste er at vi får spilt hockey, vi skulle selvsagt ønsket oss fulle tribuner, men slik samfunnet er nå er det dessverre ikke mulig. Nå må klubbene være flinke til å ta smittevern på høyeste alvor. Når man nå straks går inn i toppidretts-protokollen igjen, er det et viktig ledd i det å fortsatt få spille og gjennomføre dette.

Klubbene var i gang med ulike løsninger for å avgjøre hvilke 600 tilskuere som skulle slippe inn på kampene. Nå må kabalen legges på ny. Storhamar har for eksempel valgt å gi de 50 billettene til Lillehammer-kampen i romjula til medlemmer av supporterklubben.

- Hadde det nesten vært like greit med 0 tilskuere?

- Administrasjonsmessig er det enklere. Men vi må være glade for de vi får lov til å slippe inn og gjøre litt ut av de 50 som får komme, sier Sparta-lederen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form