Lukk søk

Fjordkraftligaen

March 11, 2021

Tiden renner ut: - Seriekamper blir en bonus nå

Ishockeyforbundet vil ikke stenge døren helt, men innser at det aller meste tyder på at seriespillet i Fjordkraft-ligaen er over for denne gang.

Bandyforbundet har kansellert sesongen, og onsdag melder Nidaros at seriestarten i Eliteserien i fotball trolig blir utsatt til 2. mai. Med 21 dager igjen av mars, måneden som er satt av til serieavslutningen, svinner håpet også for ishockeyen.

- Det som eventuelt kommer av seriekamper, hvis det åpnes opp, blir bare en bonus nå. Alle som kan lese en kalender skjønner det. Det er synd, men sånn er det, sier Ottar Eide til nitten.no.

Håpet nå er at regjeringen etter hvert åpner for toppidretten og at det i april kan gjennomføres sluttspill samt kvalifisering for å avgjøre hvilke lag som blir å finne i Fjordkraft-ligaen neste sesong.

- Skulle vi rekke noen seriekamper, vil det være bra for klubbene som et oppspill til april. Vi avventer videre til vi får noen signaler. Det finnes enda litt tid, men det mest frustrerende er at vi ikke har noen dato. Klubbene holder det i gang uten å vite når de får spille igjen. Det tærer på, men de er klare på kort varsel selv om det er tungt motivasjonsmessig nå.

Åpent i Europa

Generalsekretæren i Norges Ishockeyforbund kommer direkte fra et internasjonalt møte, der hans kollegaer i andre land kan fortelle om full aktivitet, til en prat med nitten.no.

- Andre land har mer eller mindre stengt ned alt, men de opprettholder toppidretten. Hos oss er det mye annen aktivitet som ruller på, men vi i idretten kan ikke reise og spille kamper. For oss er det litt uforståelig, sier Eide.

Ny oppdatering om toppidrettens fremtid er varslet «i midten av mars». Ishockeyforbundet vil ikke sette noen deadline for når de må ha svar, men mener den neste beskjeden fra regjeringen vil bli helt avgjørende.

- Enten åpnes det eller så stenges det ytterligere ned. Da må vi bare ta en beslutning avhengig av hvor lenge nedstengingen varer. Dette med «midten av mars» er jo et litt ullent begrep, men i løpet av neste uke håper vi på en beskjed, sier Eide.

Neppe mer 1. divisjonsspill

Det meste tyder på at 1. divisjonssesongen er over for i vår der planlagt siste serierunde kun er få uker unna. Det har vært diskutert hvordan man skal løse opp- og nedrykk, men etter å ha rådført seg med klubbene håper forbundet fortsatt alt avgjøres i en kvalifisering på isen. Å utvide til 12 lag på øverste nivå er mindre aktuelt.

- At det føles tungt nå, gjelder alle i toppidretten. Også for lagene i 1. divisjon, kvinnene og i Fjordkraft-ligaen. Det har aldri skjedd før at lagene har vært gjennom en så lang opptreningsperiode uten å spille kamper. Spesielt når man ikke vet mer, føles det krevende nå, sier Eide.

Et mulig sluttspill, om så i en ytterligere amputert form enn best av fem-kamper serier, vil være en fin avslutning på en rotete sesong og ikke minst et nyttig oppspill til VM-oppkjøringen for de aktuelle spillerne i den norske ligaen.

- Vi forbereder oss til alt som kan komme fremover, sier Eide.

PS! Dersom serien er ferdigspilt, vil Frisk Asker bli kåret til seriemester mens Narvik ender som nummer ti med lavest poengsnitt.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form