Lukk søk

Fjordkraftligaen

August 31, 2022

Tabelltipset - 10. Gruner: - Klubben blir fortsatt liten

Nitten og hockeyekspert Tor Nilsen tipper Fjordkraft-ligaen! Vi starter - som i fjor - nederst med en Oslo-klubb som stadig tar små steg og sikter mot sluttspillet.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Grüner IK

Stiftet: 1914
Trener: 
Morten Elverud
Hjemmebane: Grünerhallen
Plassering forrige sesong: 9. plass
Tre profiler:  Linden Marshall, Nils Carnbäck, Joachim Sommer Nielsen
Hjemmeside: grunerhockey.no

Grüner er klubben som fortsatt blir liten på landets øverste nivå sammenlignet med sine konkurrenter. Laget hadde uansett flere gode kamper sist sesong, og på den lille rinken på Grünerløkka har laget stått bra opp mot de fleste motstanderne i ligaen. Klubben har ikke samme muligheter til å kunne beholde spillere som får et gjennombrudd eller hente inn kostbare importer som andre. Det fører til at kontinuiteten på nøkkelspillere blir en utfordring for et lag som må kjempe for å unngå kvalifiseringsspill for å beholde plassen i Fjordkraft-ligaen.

Vurdering:

Målvakter - terningkast 3: 

Grüner hadde en god førstemålvakt i Quentin Papillon sist sesong. Han er nå tilbake i Frankrike og erstattet av canadieren Linden Marshall. Det kan være målvakten som bidrar til at laget holder seg inne i kritiske faser og utgjør en forskjell. Marshall kommer med en fin bakgrunn fra NCAA, ECHL samt noen AHL-kamper og er en spennende signering. Han vil være det naturlige førstevalget mellom stengene og Mikkel Wik, som er tilbake fra skadetrøbbel, vil være lagets andremålvakt.

Backer – terningkast 2:

Laget har mistet noen spillere som tok mye istid sist sesong og mangler den nødvendige pondusen og erfaring i denne lagdelen. Borte er viktige spillere som Petter Birkheim Andersen og Sean-Michel Sunnqvist. Kevin Berg, Jørgen Kvål og Joachim Sommer Nielsen er de mest erfarne backene som må påberegne mye spilletid.

Forwards - terningkast 2:

Grüner har ikke nok toppspillere som kan sørge for at laget kommer til å score mye mål. I denne lagdelen har laget tre importer, og Nils Carnbäck er en spiller som har produsert godt med poeng for Narvik i 1. divisjon. Jussi Tammela og Karl Olovsson er spennende signeringer som må kunne forventes å ta en stor rolle i laget. Tim Robin Johnsgård og Tobias Skuterud har tidligere vist seg som viktige klubbspillere. Inn kommer også Petter Grønstad fra Lørenskog som har potensiale til å kunne bidra offensivt på Grünerløkka. Laget har tidligere sesonger fått frem flere gode norske spillere, men utfordringen er at disse da blir plukket opp av større klubber og totalt sett er det en litt for tynn spillerstall.

Trener - terningkast 3:

Morten Elverud har vært trener for laget i mange sesonger nå og har opparbeidet seg god kjennskap til egen klubb og ligaen. Elverud vil uansett få en tøff oppgave med å bringe Grüner vekk fra bunnstriden da klubben er liten på dette nivået og har små ressurser i forhold til de øvrige konkurrentene, men har vært god til å få mye ut av lite og stadig drive klubben små hakk fremover.

Sum Grüner: 10 poeng

Flere spillselskaper, som Coolbet og Norsk Tipping, tilbyr spill på både vinneren av Fjordkraft-ligaen, topp tre, H2H, antall poeng og flere andre varianter: 

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form