Lukk søk

CHL

May 25, 2023

Svenske storlag til Stavanger: - Kult oppsett

Champions Hockey League har tradisjonelt sett slitt med å fylle norske ishaller, men til høsten kommer de svenske storlagene Färjestad og Vaxjö Lakers til DNB Arena.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Jeg syns dette er kult oppsett. I alle fall på forhånd. Kommersielt sett bør det også være det. Hjemmekampene er veldig bra, sier Oilers-trener Anders Gjøse til Rogalands Avis.

Den nye Oilers-sjefen kunne onsdag kveld glede seg over trekningen i det nye formatet av Champions Hockey League. Oilers møter seks lag i tre hjemme- og tre bortekamper til høsten.

I tillegg til tsjekkiske Ocelari Trinec kommer også de svenske mesterne Växjö Lakers og Färjestad BK til Stavanger.

- Vi kjenner de svenske lagene. Jeg har vært mye i Tsjekkia med NTG og digger kulturen der. Her får du mulighetene til å se andre stiler og kulturer, sier Gjøse.

31. august

Terminlisten er ikke klar, men kampdatoene er spikret for CHL-høsten. Første kampdag er 31. august og gruppespillet avsluttes 18. oktober. Finalen spilles 20. februar 2024.

I tillegg til de tre hjemmekampene reiser Oilers til Østerrike for å møte Red Bull Salzburg, Dynamo Pardubice i Tsjekkia og HC Bolzano i Italia.

- Jeg tenker først og fremst at jeg er glad vi fikk de lagene vi fikk i bortekampene. Det er mye kulere å dra dit for å oppleve noe nytt enn å reise til Karlstad og Vaxjö. Så er lagene vi har fått på hjemmebane også kule. Noen skikkelige storkanoner. Dette gleder vi oss til, sier keeper Henrik Holm til RA.

Färjestad har i en årrekke hatt et nært forhold til Norge og norsk hockey med sin geografiske plassering samt en rekke nordmenn i troppen. Växjö Lakers har vært Sveriges beste lag de siste årene og har denne våren signert landslagsbacken Emil Martinsen Lilleberg.

Gruppespill utgår

I vinter bestemte CHLs eiere seg for å endre turneringsstrukturen. Etter et møte i Sveits ble det kjent at kun 24 lag får plass i 2023/2024-sesongen og at gruppespillet fjernes.

De 24 plassene fordeles slik: den regjerende CHL-mesteren samt de tre beste lagene fra svenske SHL, sveitsiske National League, tyske DEL, finske Liiga, Extraliga fra Tsjekkia og ICEHL med lag fra Italia, Østerrike, Ungarn og Slovenia.

I tillegg fikk fem lag fra fem mindre ligaer såkalte «wild card»-plasser bestemt av CHLs styre med «sportslig suksess, men også potensiale i markedet» som kriterier.

De 24 lagene spiller enkeltkamper mot seks forskjellige motstandere der de 16 beste på én stor slutt-tabell tar seg videre til åttedelsfinaler.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form