Lukk søk

Fjordkraftligaen

April 28, 2022

«Stubben» skuffet over Johansen: - Han har vel ikke spilt med helt åpne kort

Knut Jørgen Stubdal går ut mot sin mangeårige kollega Roy Johansen etter at sistnevnte tar over Manglerud Star mens «Stubben» igjen står uten hockeyjobb.

Foto med tillatelse: Lisbeth Halvorsen

Hverken Manglerud Star eller Johansen har bekreftet ansettelsen TV 2 var først ute med å omtale, men etter det nitten.no erfarer er den tidligere landslagssjefen klar på en treårskontrakt som vil bli presentert torsdag.

Det betyr også at Knut Jørgen Stubdal, som kom inn som ny sjef i slutten av oktober i fjor etter at Corey Neilson sa opp, er ferdig i MS.

- De ville heller ha Roy enn meg så da må jeg forholde meg til det, sier Stubdal til nitten.no.

- Skuffende?

- Ja, det er forsåvidt det. Jeg hadde håpet å være der noen år da jeg kom inn og startet på noe. Utgangspunktet mitt var at jeg ønsket det, men det kom inn et nytt styre her på slutten med litt andre folk og andre planer. Sånn er det.

Skuffet over kompisen

25. februar kom også Johansen inn i MS-teamet der han ble gjenforent med Stubdal som han kjenner godt fra både landslaget og i Vålerenga der de har tilhørt samme team i en årrekke.

- Vi har jobbet sammen i rundt 15 år, så det løste det seg jo, men det var bare snakk om en måneds tid, sier Stubdal som er klar på at videre samarbeid mellom duoen nå ikke var aktuelt.

- Ikke slik det ble da vi har litt forskjellige syn på ting. De måtte velge. Da er vel Roy på en hylle litt over meg.

- Jeg er litt skuffet over Roy. Det er jeg. Han har vel ikke spilt med helt åpne kort. Det er litt dårlig gjort etter at vi har jobbet sammen i 15 år, føler jeg. Men sånn er det. Klubben bestemmer hvilken trener de vil ha.

Stubdal sitter med en opplevelse av at Johansen kom inn bakveien og «kuppet» Manglerud Star-jobben.

- Det føles litt sånn. Det må jeg si.

- Hvordan påvirker dette et langvarig samarbeid og vennskap?

- Nei, vi får se med tiden. Det er vanskelig å si. Vi har ikke snakket så mye sammen siden den siste kampen. Men mye sammen privat har vi aldri vært uansett. Jeg kan ikke si noe på at han tar jobben når jeg ikke hadde en avtale videre. Sånn er det. Nå var vel MS en av få jobber som var mulig og ledig så da tok han den.

Overrasket Johansen

Konfrontert med Stubdals uttalelser, gir Johansen sin beskrivelse av hva som har skjedd i Manglerud Star-prosessen siden han kom inn i februar og svarer følgende:

- Jeg gidder ikke kommentere det. Jeg ble kontaktet av MS-styret i vinter da de ønsket å styrke trenerstaben inn mot kvalifiseringen. Jeg var vel i utgangspunktet avvisende ganske lenge, men de var veldig på og jeg følte meg sterkt ønsket. Da Vålerenga var positive til en utlånsavtale på én måned, bidro jeg inn mot og gjennom kvalifiseringen. Så det er jo det hele.

Johansen ønsker ikke å bekrefte at han fortsetter som Manglerud Star-trener da klubben har kalt inn til pressekonferanse torsdag, men sier klubben har snakket med både ham selv og flere andre trenere siden serieslutt.

- Jeg føler ikke det er sånn at det har stått mellom Stubdal og meg.

- Er du overrasket over hans syn på situasjonen?

- Ja, det må jeg si. Det er ikke sånn. Det er styret i Manglerud Star som ansetter trenere. Dette får stå for hans regning, sier Johansen.

Rune Molberg har vært involvert i ansettelsesprosessene helt siden Oslo-kubben måtte finne en erstatter for Corey Neilson. Han kjenner både Stubdal og Johansen godt og kommer med sin versjon av hendelsesforløpet:

- Da vi så etter en erstatter for Corey, var Roy et klart førstevalg. Han hadde da kontrakt med VIF og fant ikke en løsning der, men han anbefalte oss å snakke med Stubdal. Vi ønsket å få med ytterligere én person i teamet, men lyktes ikke med det og landet på en intern løsning. Da vi følte det nødvendig å gjøre et krafttak for å unngå nedrykk åpnet det seg en mulighet med Roy, og styret var tydelige på at de ønsket ham inn. Det var hele tiden meningen å ansette én trener til og det har Stubdal også vært klar over fra dag én. Da vi igjen skulle velge ny trener for neste sesong, var Roy førstevalget.

Hockeypensjonist?

60 år gamle Stubdal hadde en fortid i Vålerenga og som landslagsassistent før han tok over den gang hardtsatsende Lørenskog.

Etter at han fikk sparken i romeriksklubben i oktober 2011, hadde han ikke trent noe lag på toppnivå før han gjorde comeback i MS i fjor høst. Nå er hockeyfremtiden igjen svært usikker.

- Hvis det er noen andre lag som trenger hjelp er jeg interessert i det, men det er ikke så mange jobber i Norge, sier «Stubben».

- MS-comebacket ga mersmak?

- Ja, jeg syns det var gøy. Laget ble også mye bedre. Jeg har savnet miljøet og det å få til noe sammen med andre. Det er alltid et savn den biten med å jobbe fremover mot et mål og gleden av å klare det. Det er forskjell på å vinne pokaler og å holde plassen, men guttene blir like glade for begge deler. Målsettingen var å berge plassen, det var det eneste som var mulig å oppnå og vi klarte det.

Den nye MS-styrelederen Henning Thoresen forteller til TV 2 om en spennende satsing i «garasjen» som vil bli presentert torsdag.

- Mange kommer til å få litt hakeslepp for vi skal presentere noe veldig spennende. Vi må få mer lidenskap inn, og skal få flere og større sponsorer med på et talentutviklingsprosjekt, sier Thoresen til TV 2.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form