Elitehockeyligaen

November 20, 2021

Solem den store helten da Storhamar slo Oilers

Et vanvittig comeback av Stavanger Oilers holdt ikke, da Storhamar endelig kunne slippe jubelen løs i CC Amfi etter å vunnet på overtid.

Rundens siste kamp ble spilt på Hamar da hjemmelaget Storhamar fikk besøk av Stavanger Oilers som jaget sin niende strake seier. Og hvilken ishockeykamp vi ble vitnet til. Første periode inneholdt hele seks(!) mål da hjemmelaget ledet hele 3-0 hvor bortelaget kom tilbake. Det måtte overtid og en Solem-spesial til for å dele ut det ene ekstrapoenget i CC Amfi denne lørdagskvelden.

3-0 til 3-3

Kampen første skudd i CC Amfi skulle få hjemmepublikummet opp av stolene, da Rasmus Ahlholm allerede etter 14 sekunder sendte hjemmelaget Storhamar i føringen. Vondt skulle bli til verre for siddisene da Samuel Solem var på riktig tid og sted og økte ledelsen til 2-0 etter underkant av fem minutter ut i den første perioden. Stavanger Oilers fikk virkelig kjørt seg, og få skjønte lite da Eskild Bakke Olsen sørget for 3-0 til Storhamar. Hjemmelaget var også nær 4-0, før Oilers skulle våkne. Og det gjorde de virkelig også.

15:41 - Anders Tangen Henriksen tar med seg pucken rundt mål og legger den opp i motsatt kryss bak Storhamar-keeper Markus Stensrud.

16:30 - Stavanger Oilers presser på, og poeng-tyven Dan Kissel sørget for en redusering da han fikk en vakker pasning fra Jarret Burton.

19:15 - Opphentingen ble komplett da Burton selv sørget for utligning til 3-3.

En ellevill første periode i CC Amfi, hvor vi ble vitne til hele seks(!) mål i den første perioden.

Stensrud stengte

Både Markus Stensrud og Henrik Holm hadde begge tatt ut tre pucker ut av nettet i løpet av den første perioden, men stengte virkelig hvert sitt mål i den andre perioden. Begge lag fortsatte det høye tempo og det stod ikke på sjansene i CC Amfi denne lørdagskvelden. Stavanger og Kissel fra farlig frempå ved flere anledninger, men i motsetning til de første 20 minuttene så sleit bortelaget med å score mål på 17-åringen i målet for Storhamar i den andre perioden. Storhamar stod for periodens eneste mål og den av det litt merkelige slaget. Bakke Olsen skulle spille en pasning fra bak mål, den treffer Martin Lefebvre som styrte pucken i eget mål.

Fortjent Oilers-utligning

Siddisene var klart det beste laget i den siste perioden og skapte sjanser på sjanser på Stensrud som fikk mye å gjøre denne kvelden. Skuddstatistikken visste 10-1 til til bortelaget som knapt nok var nede i Stavanger sin sone i den siste perioden. Og utligningen skulle komme for bortelaget med få minutter igjen av kampen da de fikk muligheten i overtallsspill. Tommy Kristiansen fikk styrt en puck foran mål i spill 6 mot 4 etter at Stavanger hadde tatt ut Henrik Holm. 4-4 stod det etter 60 minutter, og det måtte overtid til for å kåre en vinner. Der var det hjemmelaget som kunne slippe jubelen løs etter at Samuel Solem tok fart fra midtsonen og gikk forbi to Stavanger-spillere og satte pucken bak Henrik Holm. Dermed kunne hjemmelaget ta med seg det ene ekstra poenget i overtiden.