Lukk søk

Fjordkraftligaen

February 22, 2021

Storhamar-sjef: - Vi trenger en form for avslutning

Mens flere klubber frykter at sesongen er over, både håper og tror Storhamar og Stavanger Oilers at det blir flere kamper utover våren i en eller annen form.

Norges Ishockeyforbund slo fra seg 36 seriekamper etter fredagens dårlige nyheter vedrørende toppidretten i Norge. De ledige datoene begynner å bli få før landslaget skal samles til VM-oppkjøring i mai.

- Så sant det åpnes opp ikke for langt ut i mars, tror jeg det blir flere kamper. Vi trenger en form for avslutning på sesongen. Utfordringen er at vi vet så lite, og uten signaler er det ikke mye man kan forberede seg til. Vi har vært positive og stått sammen hele tiden, men jeg merker at beskjeden på fredag tok litt «spiriten» ut av mange, sier Storhamars daglige leder Per Christian Balke til nitten.no.

Både søndag og mandag har det vært gjennomført møter der både klubbene, forbundet og Norsk Topphockey har deltatt. På Hamar opplever man at krisen samler Hockey-Norge.

- Klubbene har forskjellig utgangspunkt her, men vi står sterkt sammen. Vi må komme opp med en løsning som er best for alle. Vi i Storhamar holder alle mulighetene åpne, men vi ønsker en beslutning så vi har noe konkret å jobbe mot. Det må jobbes aktivt for å få de som bestemmer i tale, mener Balke, som ikke har hatt permitteringer oppe som tema de siste dagene.

Ble skuffet

Det har heller ikke Stavanger Oilers - klubben med ligaens høyest budsjett. General manager Pål Higson sier han håper og tror på en god løsning lenge før noe slikt kunne bli aktuelt.

- Akkurat hva som er best, er litt vanskelig å vite akkurat nå. Det har også noe med kompensasjonsordningen å gjøre og hvordan et sluttspill eventuelt blir kompensert. Rent sportslig tror jeg alle har lyst på en fornuftig avslutning på sesongen, og at det kåres en seriemester og en norgesmester. Samtidig går det en smertegrense her. Si at nummer 1 skal møte nummer 2 i én kamp. Jeg tror ingen ville kalt det en fullverdig mester, sier Higson til nitten.no.

- Tror du sesongen er over?

- Jeg tror vi fremdeles kan få spille, men det er så mange ukjente faktorer her. Jeg er ikke helsepersonell, men man skulle tro det var mulig å gjennomføre kamper og den type forflytning som må til for å spille på en trygg og god måte. Økonomien blir sentral for beslutningene fremover. Det kommer år etter dette også. Slik jeg ser det nå er det ikke noe poeng å lande en beslutning før man har mer kunnskap om når vi kan komme i gang.

Stavanger er en av storbyene som har hatt oppløftende smittetall i lange perioder. Oilers har trent som normalt på is hele veien med unntak av en kort periode i karantene. Nå begynner motivasjonen å dale.

- Jeg tør påstå spillerne er drittlei. De skal ha all mulig kreditt for å holde det oppe og kjempe på 100 prosent profesjonelt, det er ingenting i treningshverdagen som tyder på det er lenge til kamp, men de er drittlei av å vente, sier Higson.

Forstår ikke pausen

Som på Lillehammer sliter Storhamar-ledelsen med å forstår hvorfor lagene ikke får spille kamper selv under strenge restriksjoner og med test før alle matcher samtidig som distriktet fylles opp av vinterferie-turister.

- Det begynner å bli vanskelig å skjønne logikken. Jeg ser mange kaller det symbolpolitikk. Det er hvert fall vanskelig å forstå grunnlaget beslutningene tas på. Og det er ekstra surt når de snakker om å sikre arbeidsplasser. Anser man ikke toppidretten for å være fullverdige arbeidsplasser? Og idrett gleder i tillegg veldig, veldig mange i en mørk hverdag, sier Balke.

- Det er utfordrende nå. Vi vet ingenting. Å planlegge noe for de neste 14 dagene er nesten ikke noe vits. Vi er litt nei nå, legger han til.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form