Elitehockeyligaen

December 8, 2022

Storhamar holdt nullen og passerte rivalen

JORDAL (Vålerenga - Storhamar 0-2) Markus R. Stensrud (18) holdt nullen på Jordal og bidro sterkt til at Storhamar passerte Vålerenga på tabellen.

Storhamar benyttet det 215. seriemøtet mellom de to rivalene til å ta tre poeng og Jordal, passere Vålerenga på tabellen og virkelig melde seg på helt i toppen av tabellen.

Kun seks poeng skiller nå opp til serieleder Sparta på den utrolig jevne tabellen etter at sarpingene tapte 1-0 i Asker.

Det var helt utrolig at det sto 0-0 midtveis i matchen etter at begge lag misbrukte en rekke svære sjanser.

Mitch Gillam og Markus R. Stensrud leverte bunnsolid spill mellom stengene og sistnevnte fikk også hjelp da Kalle Ekelund traff tverrliggeren i spill fem mot fire.

Storhamar-målvakten fikk fri fra U20-landslagets samling i Varner Arena og vekket de flere hundre tilreisende i svingen bak mål og dro frem den ene lekre redningen etter den andre i en hektisk midtperiode.

Seks minutter før andre pause sprakk nullen på Jordal. Martin Rønnild fikk plass foran Gillam, ble satt opp av Samuel Solem og lurte pucken forbi importmålvakten som har stått de to siste matchene etter overgangen fra MS.

Kun to minutter ut i siste periode doblet gjestene ledelsen. Andreas Hjelm fikk pucken foran mål, fintet skudd og la til Peter Quenneville som vippet skiva videre i hjørnet bak en sjanseløs Gillam.

Vålerenga slet med å svare på gjestenes to nettkjenninger og savnet også Mika Partanen som var tilbake fra skade, men som forlot isen allerede før første pause torsdag kveld.

Hjemmelaget fikk sjansen til å komme inn igjen i matchen med tre overtall på rappen i siste periode, men slet med å skape store nok sjanser samtidig som Stensrud fortsatte storspillet foran 3897 tilskuere.

Vålerenga fikk også avslutte matchen i overtall uten at det hjalp. Nå er Storhamar forbi rivalen på tabellen.