Lukk søk

Elitehockeyligaen

October 14, 2021

Partanen avgjorde da VIF snudde og vant: - Skal være stolte

Stjernen var klart det beste laget i to perioder, men så våknet Vålerenga. I spilleforlengelsen avgjorde finske Mika Partanen for Oslo-laget.

Foto: nitten.no

Vålerenga kom fra en ellevill ishockeykamp i Askerhallen til Stjernehallen for å revansjere tapet i serieåpningen. Steffen Søberg var tilbake i målet for Vålerenga etter at han måtte bytte med Tobias Johansen Breivold under 15-målsthrilleren sist.

Og det ble keeperens kamp i Stjernehallen hvor både Jørgen Hanneborg og Søberg beviste at de er blant de beste keeperne i ligaen. 1702 tilskuere i Stjernehallen fikk se at Vålerenga snudde 0-2 til 3-2 og sikret seg to poeng.

- Vi gjorde om på rekkene før den siste perioden og ble enige om at vi måtte ha det første målet for å være med i denne kampen. Heldigvis så beviste vi at vi kan gjøre jobben og ikke minst scoret to skikkelig arbeidsmål, forteller en fornøyd VIF-trener Kenneth Larsen.

- Stjernen er et bra lag som har bra med fart i spillet sitt. De kommer alltid hardt ut. Det er et bra lag, og vi skal være stolte av at vi slår serielederen på deres egen hjemmebane, avslutter Larsen.

- Jeg synes vi var gode offensivt og gikk mye på skøyter. Kombinasjonene satt og vi ledet fortjent etter 40 minutter. Men så skjedde det noe med oss, sier tidligere VIF-spiller Filip Gunnarsson.

Aggressivt hjemmelag

Hjemmelaget gikk ut i hundre foran nesten et fullsatt hall. Og det tok ikke lang tid før bortelaget VIF skulle få problemer i egen sone da Stjernens førsterekke fikk jobbet til seg pucken i bortelagets sone. Stjernen-kaptein Andreas Heier fikk stå alene i slottet og fant et hull på en ellers god Søberg i Vålerenga-målet.

Perioden bar preg av høyt tempo med stor sprik mellom de store sjansene. Hanneborg sto med hele 94,5 i redningsprosent før denne kampen, og beviste hvorfor da VIF fikk en kjempemulighet til å utligne midtveis i perioden.

Bortelaget fra Oslo hadde store problemer med tempoet til Stjernen i en periode der hjemmelaget ledet fortjent 1-0.

VIF snudde

2. periode startet som den første hvor hjemmelaget viste stor energi og gikk mer på skøyter enn bortelaget. Og det tok ikke lang tid før Stjernen økte ledelsen til 2-0 etter at VIF måtte sone en lagstraff for seks spillere på isen. Stjernen etablerte seg i VIF sin sone der Brendan Ellis fant Ole Einar Engeland Andersen på høyrekanten som smalt inn en is-puck bak Søberg.

Og det var en tydelig irritert Kenneth Larsen som samlet troppene sine i kampens powerbreak for å få vekket gjestene uten at det hjalp nevneverdig.

Men kampen var langt fra over for Vålerenga kom ut i den tredje perioden som et helt annet lag. Og VIF skulle få betalt ved Jørgen Karterud som etter litt kaos foran Hanneborg fikk pucken over mållinjen.

Vålerenga trykket på og skulle få betalt for sitt høye press. Det var fullt fortjent at VIF fikk sin utligning ved Pontus Finstad med underkant av fire minutter igjen.

Og for et drama som utspilte seg de siste minuttene av den tredje perioden hvor begge lag sløste flere store sjanser, men det måtte forlengning for å kåret en vinner i denne TV-sendte kampen.

Der var Vålerenga best, og det kom ikke som noe sjokk at det var den finske måltyven Mika Partanen som avgjorde for Vålerenga to minutter ut i forlengningen.

Backskader

Stjernen mistet Ole Einar Engeland Andersen og Magnus Eikrem Haugen underveis med skader. Sistnevnte forteller at han pådro seg en "under body"-skade.

- Jeg har hatt lignende før, så det var litt 50-50 om jeg skulle fortsette. Jeg skal behandle det i morgen, så får vi se om jeg rekker kampen på lørdag. Men det er ingenting alvorlig, forteller han til nitten.no.

- Skadene førte til at vi vi måtte omstille oss litt. Pluss at Vålerenga dumpet mye puck på oss slik at vi fikk for lange bytt. I ettertid så er det lett å tenke at vi burde spilt mye smartere på slutten. Men i likhet med alle andre lag i ligaen så kan også vi tape ishockeykamper, sier Filip Gunnarsson.

Kampens beste spillere

Jørgen Hanneborg

Steffen Søberg

Kevin Davis

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form