Elitehockeyligaen

December 29, 2021

Stjernen best i Østfold-oppgjøret

Det ble tett og jevnt i det første oppgjøret i romjulen mellom erkerivalene Stjernen og Sparta, hvor hjemmelaget vant 3-2

Etter at flere lag har havnet i karantene og blitt smittet, og kamper blitt utsatt så ble det spilt romjulskamp i Stjernehallen hvor rivalene Stjernen og Sparta gjorde opp om poengene i Stjernehallen denne tirsdagskvelden. Kun 50(!) tilskuere kunne fikk se kampene i arenaen, og supporterene til hjemmelaget prøvde virkelig å hjelpe et tamt Stjernen de første 20 minuttene.

Heier i fokus

Bortelaget fra Sarpsborg åpnet best og sjokkerte et Stjernen-lag som til vanlig går ut i hundre hjemme i Stjernehallen. Og da publikum trodde de fleste julegavene hadde blitt åpnet, så sørget hjemmelagets Jonathan Asbjørnsen for at Sparta en pang åpning på kampen da han nærmest ga pucken til Kristian Jacobsson som fikk avsluttet alene mot hjemmelagets Jørgen Hanneborg. Keeperen reddet skuddet, men Spartas Emil Lundberg fikk satt inn returen.

Stjernen hadde mye puck, men kom aldri til de store sjansene, siden Sparta spilte kompakt og klokt i egen sone. Og det hadde heller ikke vært ufortjent om bortelaget hadde fått 2-0 scoringen midtveis i perioden. Da fikk hjemmelagets kaptein Andreas Heier nok, og ga klar beskjed i innbytter-boksen om hva han syntes om innsatsen til sine lagkamerater.

- Vi mistet pucken for lett i egen sone og det ga jeg beskjed om i boksen også. Heldigvis ble vi ikke straffet hardere i begynnelsen av kampen, for da synes jeg Sparta var hakket bedre enn oss, fortalte Andreas Heier etter kampslutt.

Samme mann kom i fokus etter en duell med Maksims Ponomarenko som uheldigvis faller hardt i isen etter en duell. Latvieren måtte forlate isen, og fikk lege-nekt til å fortsette kampen. Og da ikke det var nok Heier-fokus i den første perioden, så dukket kaptein opp og sørget for balanse i regnskapet med sin 1-1 scoring med 3:27 igjen av perioden.

- Jeg fullfører taklingen også låser vi hverandre fast. Jeg merker vel at han får hendene sine i klem og ikke får tatt seg i mot da han traff isen. Heldigvis gikk det bra, og det var overhodet ikke med mening, fortalte Stjernen-kapteinen.

Stjernen dominans

Hjemmelaget dominerte den andre perioden, men bakerst hos de blå fra Sarpsborg stod en meget god Jake Paterson som i tillegg fikk hjelp av et godt organisert Sparta-lag. Bortelagets trener var frustrert over dommerne ved flere anledninger, og etter at å ha sett reprisene så burde nok Sparta ha fått flere muligheter enn det de fikk i midtperioden. Finske Marcus Fagerudd hos Sparta sendte bortelaget i føringen 2-1, men Brendan Ellis sørget for utligningen i overtall. Et skudd som Jake Paterson kanskje burde ha tatt.

- Sparta har mer energi enn oss i begynnelsen av begge periodene, og vi er et lag som ønsker å være kreative. Når vi ikke får til det, så burde vi kanskje spilt litt enklere. Vi gir Sparta litt energi til tider, fortalte Stjernen-trener Anders Olsson

Det ble ingen flere mål i midtperioden hvor Stjernen vant skuddstatistikken hele 14-5. Sparta ble også tydeligere svekket etter at også Kristian Jakobsson måtte forlate isen og kom ikke tilbake etter at han fikk seg en smell i hode/nakke regionen.

- Dommerne har nok hatt en bedre dag på jobben enn i dag, og den Jakobsson får i nakkeregionen er ting vi ønsker å få bort fra sporten. Den må de se og ikke minst ta, forteller en litt frustrert Sparta-trener Sjur Robert Nilsen etter kamp.

- Vi burde hatt poeng i denne kampen, mer ønsker jeg ikke å si. Ring meg heller i kveld, avslutter Nilsen med i det han gikk inn i garderoben etter kampslutt.

Asbjørnsen fikk sin revansje

Tredje perioden startet som midtperioden hvor Stjernen fortsatte å trykke på bortelaget. Og hjemmelaget var nære på å ta ledelsen da Sparta satt utvist for å ha seks mann på isen. Men igjen var både undertallsspillet og Paterson god for Sparta. Hjemmelaget skulle til slutt ta ledelsen og det var en lettet mann som fant veien til nettmaskene for rødbuksene. Jonathan Asbjørnsen som serverte Sparta 1-0 i den første perioden, sørget for at Stjernen ledet 3-2 med 12 minutter igjen av den tredje perioden.

Sparta fikk sjansen i overtall med seks minutter igjen, hvor Sjur Robert Nilsen tok timeout. De var farlig frempå, og i det Stjernen ble fulltallige så fikk Stjernen tildelt straffeslag som Austin Cangelosi ikke greide å omsette i mål. Bortelaget Sparta prøvde å å ta ut keeper for å få en utligning, og temperaturen kokte i sluttsekundene i Stjernehallen. Men Stjernen stod løpet ut og vant 3-2 over erkerivalen.

- Synd at vi ikke setter sjansene våre. Det gjør Stjernen og derfor vinner dem i dag, fortalte Calle Spaberg Olsen som debuterte for sin nye klubb Sparta i dag.

- Det var deilig å få et miljøskifte, og jeg tror den gjengen og Sparta som klubb vil gjøre at jeg vil utvikle meg enda mer, avslutter Spaberg Olsen.

Da er det bare å glede seg til returoppgjøret i Sparta Amfi førstkommende torsdag.