Lukk søk

Fjordkraftligaen

October 11, 2021

Stjernen med full kontroll i lokalderbyet

(Stjernen - Sparta 4-1) Hjemmelaget hadde full kontroll i 60 minutter da rivalen Sparta var på besøk i Stjernehallen.

Foto: nitten.no

Østfold-hockeyen har fått en pangstart på serien, og det var derfor duket for et høydramatisk oppgjør mellom Stjernen-Sparta i Stjernehallen hvor parkeringkaoset allerede startet én time før kampen. Stjernen stilte uten ungguttene Philip Hansen og Jonatan Asbjørnsen. Et nesten fullsatt Stjernehallen fikk se et hjemmelag som totalt kjørte over Sparta i den første perioden. Kampen jevnet seg litt mer utover kampen, men serielederne hadde full kontroll på rivalene fra Sarpsborg.

Stjernen-dominans

Bortelaget skapte den første halvsjansen i det første byttet, men derifra og ut så var det Stjernen for alle pengene. Og det var langt i fra ufortjent at hjemmelaget til ledelsen etter 2.39 da Fredrikstad-gutten Mikael Mikalsen legger pucken ned i Spartas sone. Jonathan Hafsmoe kjempet til seg pucken og fant en umarkert navnebror ved navn Jonathan Hermanson. Sarpingen gjorde ingen feil mot moderklubben og sendte hjemmepublikummet til himmels.

Etter scoringen fikk både hjemmepublikummet og hjemmelaget energi, og det kunne brått kunne ledet kampen med flere mål. Sparta fant aldri ut av det høye presset til Stjernen, og var til tider aldri inne i Stjernen sin sone. Sparta skulle få sin sjanse til å sjanse til å utligne i overtall, da Spartas Marcus Faggerud treffer metallet etter skudd fra blålinjen.

I det hjemmelaget ble fulltallige så gikk de rett i angrep. Patrick Newell fikk pucken i fart rundt Spartas mål og tok den berømte "kjøkkenveien" hvor Sparta-malvåkt Jake Paterson ikke hang med rundt. Tyler Coulter fikk assist-poenget på 2-0 scoringen, og har da målpoeng i alle sine kamper for hjemmelaget i Fjordkraft-ligaen denne sesongen.

- Vi har vært fantastiske så langt, og jeg får bare se hvor lenge jeg kan fortsette å bidra med poeng. Jeg vet dere ønsker overskrifter på dette, men jeg ønsker ikke å fokusere så mye på dette nå, uttalte Tyler Coulter etter kampen.

Stjernen kunne få en ytterligere sjans til å øke ledelsen til 3-0 til sitt overtall, men Sparta slapp billig unna.

- Vi burde virkelig avgjort denne kampen i 1.periode da, jeg synes vi har sjansen til å gjøre det. Hadde vi omsatt litt flere sjanser i mål i denne perioden, så hadde kampen vært over, forklarer Stjernen-trener Anders Olsson etter kampen.

Skudd etter første periode: 15-7

Årets mål i Stjernehallen

Det virket som Sjur Robert Nilsen hadde hevet stemmen i pausen, for det var et annet Sparta-lag som ankom isen enn det som startet kampen. Bortelaget skulle få sin redusering da hjemmelaget Sander Rønnild sovnet foran eget mål og ga trønderen Svein Petter Falk Larsen en enkel oppgave å score bortelagets første mål og redusere til 2-1. Stjernen kom seg seg bedre utover i perioden, og fikk flere muligheter alene med Paterson, men målvakten holdt Sparta inne i kampen.

Så skulle endelig temperaturen øke litt i Stjernehallen, etter at perioden var til dels kjedelig. Sparta-kaptein Niklas Roest irritererte på seg en hel Stjernen-rekke og avsluttet med å kjøre over Stjernen-kaptein Andreas Heier. Ellis ble den som tok igjen, og Sparta fikk muligheten i overtall. I det overtallet var Stjernen nærmest hvor Tyler Coulter kom alene med min landsmann, men Paterson stengte igjen.

Bortelaget begynte å spille mer fysisk hockey og taklingen fra Robin Soudsky ble sett på som hard, og det ble et overtall som Stjernen tok vare på. Andreas Heier fikk pucken i fart skrått mot Paterson. Han dro ut keeperen og spilte den uegoistisk til Austin Cangelosi som knapt nok har scoret et enklere mål i sin karriere og økte til 3-1. Et fantastisk mål som kan bli stående som blant de finere i Stjernehallen denne sesongen.

- Personlig så synes jeg at vi er det laget som spiller mest offensiv hockey i ligaen, og det er flott å se at det fungerer også, forteller Anders Olsson som skal feire seieren med et restaurantbesøk i kveld.

Skudd etter andre periode: 10-8

Transportetappe

Den siste perioden ble en transportetappe for hjemmelaget etter at Sparta gjorde et ørlite forsøk på komme tilbake i kampen med en redusering. Luften skulle virkelig gå ut av bortelaget da Stjernen fikk uttelling etter bare fem sekunder ut i sitt overtallsspill da Kevin Davis fant nettmaskene bak en dekket Jake Paterson. Resten av av perioden ble en kjedelig affære hvor begge lag virket ferdig med kampen. Noe gruff og utvisninger ble det, uten at det preget resultatet. Stjernen vant 4-1 og er dermed fortsatt serieledere.

Stjernen-supporterne ropte spillerne tilbake på isen etter dagens seier over Sparta

Kampens beste spillere

Kevin Davis

Jørgen Hanneborg

Filip Gunnarson

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form