February 7, 2022

Cangelosi-hat trick senket Ringerike: - Større fokus på oss selv

Et korona-preget Stjernen ga Ringerike aldri en mulighet til å ta med seg poeng hjem til Hønefoss.

Et korona-preget Stjernen kunne endelig spille kamp igjen samtidig som publikum hadde ankommet Stjernehallen etter at restriksjonene hadde blitt løst opp tidligere denne uken.

I spillerboksen til hjemmelaget måtte også en tidligere Stjernen-trener, markedssjef og Stjernen-legenden Ørjan Løvdal bidra, siden sportssjef Darren Treloar hadde blitt påvist smitte.

Hos Ringerike kom også debuten til Reid Petry som tidligere har tjenestegjort for Frisk Asker under sesongen 2019/2020.

Marerittstart

Ringerike fikk en fryktelig tung start på kampen, da Stjernen allerede etter 3.09 så ledet hjemmelaget 2-0 etter scoringer av Fredrikstad-gutten Mikael Mikalsen og Austin Cangelosi. Da hadde ikke Ringerike-trener Martin Boork noe annet valg enn å ta timeout. Det skulle hjelpe siden Ringerike fikk en redusering i overtall, da Brett Perlini fikk stå alene foran Preben Arntsen.

- Vi er overhodet ikke klare fra start, og måtte jakte Stjernens ledelse tidlig og da blir det for tøft for oss. Når du ikke er klar fysisk eller mentalt mot et topplag så blir det som det ble i dag. Så ingenting å si på resultatet, forteller Ringerike-trener Martin Boork.

Hjemmelaget fosset på videre og det var stor frustrasjon hos Ringerike, som i tillegg kastet ispose på isen i ren frustrasjon mot dommerne. Patrick Newell økte ledelsen til 3-1, hvor hjemmelaget løsnet 23 skudd på de første 20 minuttene i Fredrikstad.

- Jeg så det kom en ispose flyvende, men den kom ikke fra meg, fortalte Boork etter kampen.

Bortelaget åpnet midtperioden bedre, men slet fryktelig med å komme til de store sjansene. Vertene gikk opp til 4-1 ved Cangelosi nok en gang, etter et fantastisk forarbeid av Kevin Davis. Ringerike skulle få muligheten til kappe ned ledelsen til hjemmelaget, men bortelagets poengkonge David Åslin greide ikke å overliste Artnsen da de fikk tildelt straffeslag.

Cangelosi-trippel

Stjernen har fått kritikk for sitt overtallsspill denne sesongen, men det virket som de hadde fått løst noen av utfordringene i dag, hvor blant annet Stjernes Cangelosi scoret sitt tredje mål for dagen, og sørget for at kampen var i realiteten over etter 40 minutter spilt. I den siste perioden skulle virkelig de 1407 tilskuerne få valuta for inngangspengene da Jonathan Hermansson regelrett danset seg igjennom Ringerike-forsvaret og elegant fintet ut en sjanseløs Mattias Petterson i Ringerike-målet og sørget for at hjemmelaget økte til 6-1.

- Vi går mer på skøyter enn tidligere, og ønsker å ha mer fokus på selv enn mostanderen. Nå ønsker vi å transportere pucken raskere og når vi går på skøyter som i dag så er vi gode, fortalte tre-målscorer Austin Cangelosi etter kampen.

Med overkant av fem minutter igjen av kampen så smalt det skikkelig i Stjernehallen, hvor David Åslin sendte Stjernens Philip Hansen i isen. Etter noen minutter fikk dommerne gjort opptellingen som endte med fem minutters overtallsspill for Stjernen. Flere mål ble det ikke, og dermed er vikarierende hovedtrener Lasse Fjeldstad ubeseiret etter at han fikk hovedansvaret.

- Du kan fortsatt bruke den "vikarierende" tittelen på meg, siden jeg ikke har hørt noe annet. Men utrolig gøy at vi gjør det vi blir enige om i dag. Den første perioden vi leverer i dag er avgjørende. Men jeg var spent før kampen, med tanke på oppladningen, fortalte en fornøyd Fjeldstad etter kamp.