Lukk søk

Aktuelt

June 10, 2021

Stjernen-kaptein om signeringsfesten : - Skjønner at folk begynner å spekulere

I Fredrikstad signeres det spillere som aldri før, og i følge klubben så sikter de seg inn på en 5.plass på tabellen. I Stavanger menes det at de kan kjempe høyere på tabellen.

Forventningene og stemningen i Fredrikstad er i taket om dagen, etter at nye spillere har blitt signert for kommende sesong. Austin Cangelosi og Brendan Ellis fra Lillehammer, Ole Einar Andersen som ble beste poeng-backen i Storhamar har meldt sin ankomst, og ikke minst AHL-spilleren Gabriel Gagné. Nå skal i tillegg Riley Brice som har gjort 90 poeng på to sesonger på nivå 2 i Sveits være høyaktuell for spill i den røde drakten, i følge F-B.no

Signeringene fra østlandet har latt seg merke på vestlandet også. Nå tror Andreas Klavestad at Stjernen kan bli med å kjempe om NM-gull kommende sesong.

- Dem ser meget sterke ut på papiret, men de skal få dette laget til å fungere sammen på isen også. Personlig så har jeg troen på den satsningen som Stjernen gjør om dagen. Vi trenger virkelig flere lag i toppen i Fjordkraft-ligaen, så dette er meget positivt. Får de dette til å flyte sammen, så skal du ikke bli overrasket over at de vil kjempe om bøtta i år. De ser ikke billige ut de spillerne de har hentet, forteller Oilers-spilleren til Nitten.no

Klavestad var en av spillerne som dro over til England for å spille for Manchester Storm. Nå er han glad for å være tilbake på vestlandet etter et vellykket opplegg på de britiske øyer.

- Vi er i gang igjen, og har kjørt på siden april. Fra og med neste uke kommer landslagsgutta tilbake igjen også.

Gøy at folk har fokus på oss

Stjernens kaptein Andreas Heier er rolig når han snakker med Nitten.no om hans nye lagkamerater. Men innrømmer at det er litt kult at folk har meninger om ting og tang i hans moderklubb.

- Det er utrolig gøy at folk tipper tabeller og ikke minst har en mening og ting og tang. Slik skal det være, og det gjør at det blir mer blest om Fjordkraft-ligaen og norsk hockey generelt.

Men 5.plass er målet etter de signeringene?

- Jeg visste den ville komme. Altså, jeg skjønner at folk spekulerer i dette. Det er tross alt ikke mange måneder siden vi kom på 6.plass. Så vi må komme oss på is, få spilt noen treningskamper også får vi se hva slags utgangspunkt vi har etter dette, fortsetter Heier

- Ingen tvil om at dette ser utrolig spennende ut. Vi har fått erstattet de vi har mistet og fått inn litt krutt i Brendan Ellis, Håkon Imset Stormli, Filip Gunnarsson og at Magnus Eikrem Haugen bli værende. Gabriel Gagné er jo krydderet. Vil også trekke frem Mikael Mikalsen også. En spiller som går under radaren, men som gjøre en solid jobb for klubben. Han er i tillegg en ekte Stjernen-gutt.

Kapteinen har et år igjen av sin kontrakt i Stjernen, hvor flere utenlands-klubber følger Fredrikstad-gutten tett. Men om laget i år er bedre enn det laget de hadde i fjor blir et vanskelig spørsmål for han.

- Det er vanskelig å si. De spillerne vi har fått i år har bedre statistikk enn de i fjor. Også sitter de med mer kjennskap til europeisk hockey enn de vi hadde i fjor. De brukte litt tid på å bli vant med det spillet vi hadde, kontra det de var kjent med fra USA og Canada, avslutter Heier.

Bør vekke interessen i Fredrikstad

17 kilometer fra Fredrikstad sitter Niklas Roest og følger med på hva som skjer hos rivalen. Og han synes det er bra for Østfold-hockeyen at Stjernen virkelig satser.

- Det har vært artigere å møte Stjernen dem siste årene, selv om det har blitt noen tap. Det var ikke så mange år siden de knapt nok hadde kvalitet og det knapt nok var et derby. Så det er kult at Stjernen virkelig satser nå, forteller Sparta-kapteinen til Nitten.no

Kan Stjernen kjempe om NM-pokalen i år?

- Jeg har ikke sittet å analysert lagene, men jeg vil ikke gi dem noe favorittstempel. Og i tillegg har jeg vært med i så mange år nå at jeg har lært meg at ingenting blir delt ut i løpet av sommeren.

Den 172centimeter lange Sparta-spilleren har gjort seg upopulær blant Stjernen-fansen i en årrekke, og ser for seg å komme under huden på de nye importene til Fredrikstad-laget.

- Jeg gjør min jobb med å skape energi i mitt lag. Og jeg er som regel mindre enn dem jeg møter, så nytter ikke å være redd for noen. Dem hadde en litt storvokst back i noen år som skulle tøffe seg i Sparta Amfi blant annet.

Stjernen-signeringen tar ikke nattesøvnen fra 34-åringen som kommer med følgende målsetning til Nitten.no

- Vi har alltid som målsetning å komme foran Stjernen på tabellen i Sparta. Og det har vi i år også, avslutter Roest.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form