Lukk søk

Elitehockeyligaen

May 27, 2024

Stjernen innleder samarbeid med MS: - Dette gleder oss stort

Stjernen satser yngre neste sesong og har nå innledet et samarbeid med den nyopprykkede 1. divisjonsklubben Manglerud Star.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Stjernen har tidligere samarbeidet med Ski om spillerutveksling, men 1. divisjonsklubben har signert en avtale med Sparta Sarpsborg for kommende sesong.

Fredrikstad-klubben ser mot hovedstaden og har nå fått på plass en avtale med Manglerud Star.

- Vi vet at MS er en klubb som har laget mange gode hockeyspillere, og de har bra trenerressurser. Vi tror dette vil bli en bra arena for en del unge spillere som trenger kamptrening, og det kan være spillere som er aktuelle å låne i perioder med mye skader, sier daglig leder Anders Åsle til Stjernens hjemmeside.

Rykket opp

Manglerud Star fikk ikke lisens for spill i de to øverste divisjonene forrige sommer og ble sendt ned i 2. divisjon. Breddeavdelingen driftet laget videre på veien mot det som endte med opprykk på første forsøk.

Magnus Melbye skal lede laget i 1. divisjon der de ti første spillerne kom raskt på plass - hovedsakelig lokale unggutter som ønsker å hjelpe MS tilbake mot toppen.

- Vi tror på samarbeid og dette gleder oss stort. Slike initiativ viser moderne tenking og optimaliserer utviklingsmulighetene for unge utøvere, melder MS om samarbeidet på sin hjemmeside.

Stjernen opplyser om at EHL-spillere kan være aktuelle for MS-spill gjennom sesongen, men også at 1. divisjonsspillere kan gå motsatt vei og få sjansen på øverste nivå gjennom gode prestasjoner i «Garasjen».

Positiv

Stjernen-trener Niklas Andresen kom nylig hjem fra VM med Norge og tror begge klubber vil få stor nytte av samarbeidet.

- For oss gir samarbeidet en god arena til utvikling av spillere. Vi ønsker tett dialog og har avtalt jevnlige møter hver måned for at samarbeidet skal bli best mulig. Vi er opptatt av at samarbeidet går begge veier – at våre spillere kan få istid og utvikling i MS, men også at aktuelle spillere hos MS kan komme og få kjenne på nivået hos oss gjennom sesongen når det passer seg, sier Andresen til stjernen.no.

Samarbeidsavtaler mellom klubbene i EHL og 1. divisjon medfører at spillere kan sendes opp eller ned på kort varsel uten en formell overgang.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form