Lukk søk

Fjordkraftligaen

February 3, 2021

Stenger ned flere ishaller: - Dukker opp noe nytt hele tiden

Torsdag denne uken var det planlagt comeback i Fjordkraft-ligaen. I stedet er realiteten stopp i all kampaktivitet samt stengte ishaller en rekke steder på Østlandet.

- Vi må se på hvordan vi løser dette. Det dukker opp noe nytt hele tiden som fører til at vi må endre planene, sier generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Ottar Eide, til nitten.no.

Denne uken skulle Oslo-lagene igjen få lov til å trene samlet samtidig som terminlisten for resten av sesongen lå klar med oppstart torsdag 4. februar. Dagen før det som skulle være dagen er situasjonen en helt annen. Lørdag kom beskjeden om at alt seriespill i toppidretten utsettes i ytterligere to uker.

Og sent mandag kveld meldte Oslo Idrettskrets at FHI stenger alle ishaller i «Ring 1-kommunene» til og med 10. februar. Det betyr stengte dører for Sparta, Vålerenga, Manglerud Star og Grüner i Fjordkraft-ligaen, Comet, Furuset og Hasle-Løren i 1. divisjon samt Grüner, Hasle-Løren, Vålerenga og Sparta i kvinnenes øverste divisjon.

Utbrudd i Halden

- Det er et volum på det. Dette berører mange. Det er ingen som har informert oss direkte foreløpig, men det er en krevende situasjon. Hvert fall om det også skulle vare lenger enn 10. februar. Da er det åtte dager til neste planlagte seriekamp. Om det er tilstrekkelig eller ikke er noe vi må ta med klubbene, sier Eide.

Hele 92 personer kan onsdag morgen kobles til det pågående smitteutbruddet knyttet til Halden ishall der 1. divisjonsspillere, barn, foreldre og støtteapparatet er smittet. 8. januar måtte hele Fjordkraft-ligaen stoppes etter et større utbrudd som rammet over halvparten av klubbene.

- Folkehelseinstituttet anbefaler å unngå organisert trening i ishaller når smitterisikoen i samfunnet tilsvarer risikonivå 4 og høyere. Denne anbefalingen vil legges inn i idrettsveilederen i løpet av 3. februar, skriver Folkehelseinstituttet i en e-post til VG, og legger til det bør anbefales strengere restriksjoner rundt både trening og kamper.

Ottar Eide svarer slik på spørsmål om han frykter summen av dette nå vil føre til at det sitter lenger inne for myndighetene å åpne opp for aktivitet i hockeyligaene igjen:

- Det er forskning og undersøkelser som viser at klimaet i en ishall er bra for spredning av smitte, og da spesielt de virusene som vi har i omløp nå, tydeligvis. Men det er slik at der det er stengt har de en generell smittesituasjon som er krevende. Har man ikke smitte, som for eksempel i Narvik, er det ingen grunn til å stengte ishallen. Smitten oppstår ikke der inne.

Får sluttspill-innspill

Stavanger Aftenblad, Oilers-ledelsen og Narvik Hockey har den siste tiden kommet med innspill til alternative løsninger for å gjennomføre resten av sesongen. Aftenbladet foreslår å samle alle de ti lagene til NM-sluttspill i Stavanger med første dropp 1. mars.

Eide takker for alle innspill og ideer i en tid der verden endres over natten og nøye planlagte terminlister og planer må vrakes og endres ut fra hva som er tillatt og ikke.

- Folk tenker det beste for hockeyen, og det er kjempebra. Vi tar imot alt med åpent sinn, vi. Noe er med på å understøtte tanker vi allerede har mens andre ting har vi kanskje ikke tenkt på. Nå klarer vi ikke å gjøre alle fornøyde, men vi må redde stumpene så bra som mulig, sier generalsekretæren.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form