Elitehockeyligaen

November 10, 2021

Lekestue i Sparta Amfi

(Sparta - Storhamar 6-1) Fra første dropp så var det aldri noen tvil om hvor alle poengene skulle havne. Sparta var klart best, og scoret hele fire av seks mål i overtall.

Det var duket for en tidlig start i Sarpsborg da hjemmelaget Sparta fikk besøk av Storhamar. Og Hamar-laget fikk virkelig kjørt seg de første 20 minuttene av kampen. Bortelaget Storhamar var ikke til å kjenne igjen fra torsdagens kamp på Jordal, og det var til tider lekestue i Sparta Amfi. 45-19 i skudd ble fasiten og hjemmelaget dominerte i 60 minutter.

Aggressivt hjemmelag

Sparta tok kommandoen i kampen og stod høyt på Storhamar som i løpet av de første 20 minuttene knapt nok var inne i Sparta sin sone. Den første store sjansen skulle Sparta-unggutten Trym Østby få, men en god Viktor Kokman holdt Storhamar inne i kampen. Hjemmelaget fikk etter 11:23 noe å juble for da nevnte Østby jaget opp en lang puck nede i Storhamar sin sone. Pasningen la han ut ti Eirik Børresen som scoret sitt første mål denne sesongen da han sendte Sarpsborg-laget i føringen med 1-0.

Bortelaget fra Hamar var overhodet ikke til å kjenne igjen, da de ikke skapte noe som helst i den første perioden i Sparta Amfi. Hjemmelaget Sparta fikk i tillegg prøvd seg i overtall ved flere anledninger uten hell da Konsta Mäkinen presterte å pådra seg en 2 minutters utvisning etter å ha sonet ferdig sin første utvisning. Hjemmelaget gikk til den første pausen med en fortjent 1-0 ledelse takket være en god Storhamar-målvakt.

Sparta-dominans

Mange trodde Storhamar skulle heve seg etter den første perioden, men slik ble det ikke. Hjemmelaget fortsatte sitt aggressive spill og fikk 2-0 scoringen etter 3:11 da Magnus Nilsen fant veien bak en god Kokman i Storhamar-målet. Samme mann skulle øke hjemmelagets ledelse til 3-0 i overtall etter Mäkinen hadde pådratt seg sin tredje utvisning denne lørdagen. Bortelaget hang overhodet ikke med i kampen, og måtte igjen ta utvisninger som kostet Hamar-laget dyrt. Finske Marcus Faggerud hos Sparta fikk tid og rom til å sikte og satte 4-0 til hjemmelaget.

Bortelaget Storhamar fikk virkelig kjørt seg i Sparta Amfi og virket blodfattig, men de fikk en redusering på slutten av perioden i overtall da Sander Engebråten fant veien til nettmaskene bak en ellers så arbeidsledig Jake Paterson hos Sparta.

I den tredje perioden så måtte Storhamar gamble, men dette var ikke dagen til Hamar-laget. Sparta fortsatte sin dominans og avgjorde kampen da de igjen scoret i overtall ved Kristian Jacobsson. Målfesten var ikke over denne lørdagen for de 1600 fremmøte i Sparta Amfi, da kampens store spiller Håvard Salsten fikk sin scoring etter å ha servert lagkameratene med tre assist tidligere i kampen. Flere mål ble det ikke, takket være en god Storhamar målvakt.