Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 26, 2023

Sparta-Nilsen slakter forbundet: - Har mistet all tillit

Sparta-trener Sjur Robert Nilsen sier han har mistet all tillit til Norges Ishockeyforbund, styret og administrasjonen som følge av poengtrekk-saken.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- De tre siste åra har vi, Sparta, driftsresultat pålydende NOK; 991000,- 331000,- og 161000,- Langsiktig gjeld har sunket fra 2656000,- i 2020 til 329000,- i 2022. Svaret fra NIHF er -3 poeng. Jeg personlig har mistet ALL tillit til NIHF, styre og administrasjon.

Det er den tøffe ordlyden fra mangeårig landslagsassistent og nå Sparta Sarpsborg-trener Sjur Robert Nilsen i en tweet tirsdag kveld. Nitten.no har vært i kontakt med Nilsen og spurt om han ønsker å utdype utspillet:

- Nei, det står seg godt, svarer Nilsen.

Tre minuspoeng

Tidligere tirsdag ble det kjent at Sparta, som eneste lag på øverste nivå, må starte med tre minuspoeng neste sesong for å ha brutt delmål i en handlingsplan klubben er underlagt.

Konfrontert med Nilsens knallharde kritikk, svarer generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Ottar Eide, følgende til nitten.no:

- De må lese dokumentet de har signert angående handlingsplan. Regner med at Sjur Robert har lest seg opp på dette før han uttaler seg.

Sjokk-beskjeden om poengtrekket kommer under en uke etter at sarpingene la frem et overskudd på 134.848 kroner og kunne vise til en inntektsøkning på 26 prosent for regnskapsåret 2022.

- Sparta bryter delmål per 31.12. De er underlagt en handlingsplan der man setter mål for positiv egenkapital ved utløp av handlingsplanen samt delmål for årsrapportering underveis, sier Lise Kvil Torgersen, visepresident i Norges Ishockeyforbund og leder i klubblisensutvalget, til nitten.no.

Har engasjert jurister

Daglig leder Henning Svendsen i Sparta Sarpsborg svarte «vi har ingen kommentar på nåværende tidspunkt» tirsdag formiddag, men Østfold-klubben har nå sendt ut en pressemelding.

Der kommer det frem at IL Sparta Ishockey Elite levete et resultat på cirka 400.000 kroner under budsjettert delmål av en omsetning på nesten 23 millioner, og at klubben mener dette ikke er alvorlig nok til at det bør utløse poengtrekk.

- ILSIE eter store spørsmålstegn ved håndteringen fra NIHF av saken, både gjennom kommunikasjon og konklusjon. ILSIE vil engasjere juridisk kompetanse og rette en henvendelse med klage til NIHF, melder Sparta.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form