Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 3, 2023

Spår tøff kamp om gullet: - En helt annen bredde nå

Tor Nilsen tror Storhamar vil gi Stavanger Oilers en helt annen fight enn forrige sesong da siddisene avgjorde finalen på kun fire kamper.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Storhamar har en helt annen bredde på sine toppspillere en hva som var tilfelle i sist sesongs finalespill, sier hockeyekspert Nilsen til nitten.no.

Mandag innledes påskeuken med første NM-finale i vest. Oilers vant både U20-finalen og kvinnefinalen i Oslo søndag - nå starter duellen om den aller gjeveste «bøtta» eller «byttå» som de liker å kalle pokalen i Stavanger.

- At vi får NM-finaler mellom Stavanger og Storhamar er ingen stor overraskelse. Lagene har både spilt seg kraftig opp underveis og ikke minst forsterket troppene siste del av sesongen, sier Nilsen.

Fire strake x 2

Seriemesterne fra Oilers brukte kun fire kamper på å eliminere både Lillehammer og Sparta fra sluttspillet. Storhamar feide over Manglerud Star før det ble 4-2 i matcher mot Vålerenga i semifinalen.

Oilers har ikke spilt kamp på ti dager mens Storhamar vant på Jordal onsdag forrige uke. Fordel eller ulempe?

- Oilers har hatt den enkleste veien til finale og var egentlig aldri truet selv om Sparta til tider ga tøff motstand. De fremstår med en tydelig spillestil og har et solid kollektiv med god kontinuitet. Mange i troppen har vunnet NM med Oilers tidligere, påpeker Nilsen.

- Storhamar hadde i likhet med Oilers en veldig enkel reise i kvartfinalen og sklei greit inn til semifinalen mot Vålerenga. Semifinalene ga tøffe bataljer mellom to gode lag, men Storhamar hadde større bredde i sitt lag og avsluttet på en overbevisende måte, sier Nilsen.

Knepne favoritter

Årets finale er en reprise fra fjorårets der Oilers trengte kun fire matcher på å sikre nok et trofé. Det vil ikke skje igjen, mener Nilsen.

- Jeg holder Stavanger Oilers som knappe favoritter siden de har hjemmebanefordelen, men dette er to jevne lag med bra bredde og gode spillerstaller.

- De har begge et solid grunnspill med gode målvakter som bygger på en god defensiv. Det vil derfor ikke overraske meg om det blir målfattige finaler, men det kommer uansett til å bli intense og spennende matcher mellom to lag som har dyktige og erfarne hovedtrenere, oppsummerer Nilsen.

Petter Thoresen har tatt Storhamar til NM-finalen i comebacket i CC Amfi og møter her gamleklubben Oilers. Jacob Lundell Noer er ute for kveldens gjester med skaden han pådro seg i kvartfinalene mot Manglerud Star.

f

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form