Lukk søk

NHL

June 7, 2024

Solberg og Brandsegg-Nygård på «NHL audition»: - De spør om alt!

De norske 18-åringene Stian Solberg og Michael Brandsegg-Nygård har svart på «alle mulige spørsmål» foran draften under «NHL Scouting Combine» denne uken.

Foto: Privat

Samtlige klubber fra verdens beste liga har brukt denne uken effektivt under «NHL Scouting Combine» i Buffalo.

NHL-klubbene setter seg ned med de 100 inviterte talentene, stiller spørsmål, gjennomfører intervjuer samt medisinske og fysiske tester ned på et utrolig detaljnivå.

Absolutt ingenting overlates til tilfeldighetene foran sommerens draft. Midt i dette sirkuset står to 18-åringer fra Oslo; VM-kometene Stian Solberg og Michael Brandsegg-Nygård.

- Det er helt konge her! Mye møter og skjemaer, så gjelder det å finne frem dit man skal og selge inn seg selv, sier Solberg til nitten.no.

Rundt 20 intervjuer

De 32 NHL-klubbene melder selv inn hvem de ønsker å snakke med. Både Solberg og Brandsegg-Nygård røper at de har hatt hektiske dager med rundt 20 intervjuer fordelt over fem dager!

- Det har blitt mange ja! Vi har begge hatt ganske mange møter. De spør om alt! sier Brandsegg-Nygård til nitten.no.

- Hva spør de om?

- Det er mye det samme som går igjen. Mye familie, oppvekst, hva man gjør på fritiden, hva man er god på, hva man tenker skal til for å komme til NHL. Alt mulig, men egentlig ganske lite hockey, sier Solberg.

- Målet med møtene er å bli kjent med deg som person. De kjenner deg godt på isen, men vil bli kjent med mennesket, supplerer Brandsegg-Nygård.

Fra Vålerenga

Mens stortalentet forlot Vålerenga for to år siden for å bli Mora-spiller, spilte Solberg også denne sesongen på Jordal før han takket ja til Färjestad.

Brandsegg-Nygård har signert for Skellefteå, men ingen vet om det blir SHL-spill eller flyttelass til USA før høsten. Begge de to 18-åringene kan gå i 1. runde i draften og dermed bli historiske i norsk sammenheng.

Fra hotellrommet i Buffalo har ungguttene som spilte sammen i VIF i sju sesonger hjulpet hverandre, kommet med tips og erfaringer og koblet av med å se på serier.

- Det er fint at vi er to. Opplegget her er jo ganske voldsomt, og man møter en del stor navn. Steve Yzerman er for eksempel en av de som gjennomfører intervjuene, sier Brandsegg-Nygård.

Gruer seg til sykkelen

Uken i Buffalo avsluttes med fysiske tester lørdag. Benkpress, pull ups og ikke minst en test på sykkel er tre av elementene på menyen.

- Det er litt nervepirrende, men det er ikke de testene som avgjør om du blir draftet eller ikke. Enten ser de at du er veldig bra trent eller så vet de at du er bra på isen og kan hjelpes videre med det fysiske, sier Brandsegg-Nygård.

- Jeg har litt angst for den sykkelen. Den skal pushe deg «til døden», sier Hasle-Løren-gutten Solberg.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form