Lukk søk

Elitehockeyligaen

January 8, 2024

Søberg nærmer seg Vålerenga:- Tre-fire klubber har tatt kontakt

Markus Søberg spilte 24 kamper for Vålerenga for snart ti år siden - nå nærmer det seg Jordal-retur på Oslo-gutten som er tilbake i hovedstaden.

Foto: Bjørn-Christan Roksvåg, nitten.no

Søberg har bosatt seg på Manglerud etter at proffoppholdet i franske Grenoble ble avsluttet i november. 28-åringen forteller også at han nå har forhandlet med «et par» klubber, men ønsker ikke å kommentere om en av disse er Vålerenga.

Etter det nitten.no er kjent med er det nettopp VIF som har kommet lengst i samtalene med Oslo-gutten.

- Det er tre-fire klubber som har tatt kontakt. Vi har forhandlet med et par av dem, men hvilke klubber det er snakk om tenker jeg ikke å gå noe særlig inn på, sier Søberg til nitten.no.

Spilleren selv sier følgende om mulighetene for at han blir å se på isen for en klubb på Østlandet i løpet av et par uker:

- Om alt løser seg, så er ikke det helt umulig nei.

På Jordal-besøk

Lørdag var Søberg på Jordal for å se Vålerenga slå hans gamle arbeidsgiver Stavanger Oilers 4-1. Siddisene er på spillerjakt, men ønsker ikke å si noe om Søberg er en det jobbes med.

- På generelt grunnlag kommenterer jeg ikke status rundt enkeltspillere, sier general manager hos Stavanger Oilers, Pål Higson, til nitten.no.

I april i fjor, på samme dag som den siste NM-finalen ble avviklet, fortalte Søberg selv at han ikke fikk fornyet kontrakten med Oilers - klubben han har spilt over 250 kamper for.

Bror av tidligere Vålerenga-målvakt Steffen dro så til fransk hockey og Grenoble, men det ble kun ti kamper på 28-åringen før han i november forlot klubben.

Oilers-retur sist

Søberg dro tidlig til Sverige, Modo og Frölunda før det ble Windsor Spitfires i Canada. Etter 24 kamper for Vålerenga i 2015/2016-sesongen, flyttet han til Stavanger.

Sommeren 2022 hoppet han på et tilbud fra slovakiske HK Poprad, men etter kun fem matcher og litt skadeproblemer var det slutt. Den gang endte Søberg tilbake hos gamleklubben i DNB Arena.

- Jeg hørte ikke noe fra noen andre norske klubber så sånn sett var valget opplagt. Det var et par utenlandske klubber i bildet, men det var litt samme greiene som Poprad og ikke det jeg så etter. Og de fleste vet nok hvor bra forhold jeg har til Oilers, sa Søberg da til nitten.no.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form