Lukk søk

Elitehockeyligaen

July 29, 2022

Søberg legger opp: - Har opplevd mye og hatt det ekstremt kult

Steffen Søberg vurderte lenge å avslutte karrieren i Manglerud Star etter Vålerenga-exiten, men har valgt å legge opp og prioritere sivil jobb i årene som kommer.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det har vært noen rykter så det var nok mange som visste det fra før, men det har kommet noen meldinger. Det er mange som sier det er trist og ønsker meg lykke til videre, sier Søberg, som torsdag kveld annonserte at han legger opp på sin Instagram-profil, til nitten.no.

28 år gammel kunne han hatt mange år igjen på toppnivå i Norge, men da et fristende og langsiktig tilbud om vaktmesterjobb på Manglerud i Oslo dukket opp, ble valget etter hvert enkelt.

- Jeg kunne nok spilt i fire-fem år til, men da hadde ikke denne jobbmuligheten vært der. Klart det hadde vært kult å avslutte i Manglerud Star, men jeg kunne ikke si nei til denne sjansen. Kanskje jeg kunne kombinert hockey og jobb, men man skal ha et liv ved siden av også. Det hadde blitt åtte måneder i året uten fritid, sier Søberg som også har vært linket til Stjernen i vår og sommer.

- Det hadde ikke vært noe problem å flytte på meg hvis det hadde vært det beste. Uten den nye jobben hadde det vært store muligheter for at jeg hadde prøvd noe annet.

Draftet i 2011

28-åringen startet karrieren i Manglerud Star og ble sommeren 2011 den første norske målvakten noensinne som ble draftet av et NHL-lag.

Washington Capitals sendte Søberg til Swift Current Bronchos, men målvakten ønsket seg raskt nærmere Oslo igjen, snakket med Färjestad, men endte hvert tilbake i Manglerud Star og påfølgende sesong i Vålerenga.

Der skulle det bli hele ti sesonger og nesten 500 matcher før han i vår - over telefon og etter 23 kamper mellom stengene i avskjedsåret - fikk beskjed om at kontrakten ikke ville bli forlenget.

Fremgangsmåten ble kritisert fra flere hold og ikke minst av broren Markus. Nå sier Steffen Søberg at han sier seg ferdig med saken selv om han fortsatt misliker måten beskjeden ble gitt på.

- Jeg har lagt det bak meg. Jeg skjønner avgjørelsen, men det var måten det ble gjort på som var klønete.

På Jordal

Søberg er sikker på at han også kommende sesong vil bli å se på Jordal Amfi for å heie på gamle lagkompiser som jakter en opptur etter en skuffende fjorårssesong.

- Jeg bærer ikke noe nag eller noe slikt. Jeg er glad i guttene på laget og supporterne. Det er ikke sånn at jeg er bitter, jeg skjønner avgjørelsen, det er ikke noe problem, men alt kunne vært løst på en bedre måte, sier Oslo-gutten.

- Hvordan vil du oppsummere karrieren?

- Jeg har opplevd mye og hatt det ekstremt kult. Jeg ville ikke vært foruten alle opplevelsene jeg har fått gjennom hockeyen. Det har vært ekstremt kult. Jeg mangler NM-gullet, men det ble noen seriegull. Ut fra forutsetningene må jeg være fornøyd med hva vi fikk til i Vålerenga. Jeg har hatt ti fine år der, men det aller kuleste er kanskje at jeg vokste opp med hockey og har spilt så lenge jeg kan huske. Den første vinteren uten hockey blir rar, men det skal nok gå greit.

- Hvordan er sommeren uten å tenke på hockey?

- Jeg har trent mye nå også. Jeg liker å trene, men det er deilig å slippe de mentale forberedelsen man må gjøre foran en ny sesong. Også åpner det muligheter for å gjøre litt andre ting.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form