Lukk søk

Elitehockeyligaen

August 17, 2022

Siste VIF-import kan bli en målvakt: - Vi må være våkne

JORDAL (nitten.no) Vålerenga ønsker å satse på Tobias Johansen Breivold, men i løpet av sesongen kan «Tuben» få konkurranse av en utenlandsk målvakt.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Gjennom 25 seriekamper og fire oppgjør i sluttspillet forrige sesong viste Breivold kvaliteter som har ført til at han er Vålerengas førstemålvakt denne sesongen i en alder av 21 år.

Med 19 år gamle Magnus Knutsen, som spilte for U20-laget og fikk fem kamper for Hasle-Løren forrige sesong, som kollega, sier det seg selv at «Tuben» må være målvakten som leverer uke etter uke i sesongen der VIF igjen skal ta steget tilbake mot toppen.

- Jeg liker det jeg ser av dem begge to på treningene. De utvikler seg videre. Magnus er ung så han må vi ha tålmodighet med. «Tuben» har jeg kun hørt bra saker om, han gjorde det bra i fjor, men da delte han og Steffen Søberg på spilletiden. Nå må han bære ansvaret selv. Det er ikke like enkelt, sier trener Fredrik Andersson.

Utenlandsk målvakt?

Svensken har selv 14 sesonger bak seg som målvakt i SHL, har jobbet som målvaktstrener i Modo i hjembyen Örnsköldsvik og kjenner rollen bedre enn de fleste.

- Jeg vet selv hvordan dette er. Vi må være våkne på hva som skjer. Én ting å være back up, hoppe inn og spille 10-15 kamper. Nå blir det mye høyere krav til «Tuben», sier Vålerenga-sjefen.

Med én plass igjen på utenlandskvoten kan det komme ytterligere forsterkninger inn på Jordal. Andersson trekker selv frem at det kan bli en målvakt.

- Vi har ett kort igjen å spille ut. Skulle det være slik at han blir skadet eller kanskje trenger noe mer tid, kan det hende vi må hente en målvakt på den siste plassen. Vi får se. Når det er sagt har vi full tiltro til «Tuben». Jeg liker veldig godt det jeg ser rent teknisk og og syns han har veldig gode forutsetninger for å bli skikkelig bra. Men vi er nødt for å ha en beredskap dersom det skulle skje noe.

Sammen med Anders Myrvold i klubbens sportslige utvalg jobber Andersson for å komplettere troppen.

- Jeg kjenner meg kjempefornøyd med troppen vi har, men kanskje det kommer inn noe mer etter hvert. Vi får se litt hva vi har å rutte med av penger. Dette handler jo også om økonomi.

Positiv Søberg

Steffen Søberg var aktuell for blant andre Stjernen og Manglerud Star etter at han ikke fikk fornyet kontrakten med Vålerenga, men endte til slutt på å legge opp og prioritere sivil jobb.

Han har stor tiltro til at Breivold vil håndtere jobben som førstemålvakt på Jordal.

- Men det er noe annet å ha ansvaret alene. «Tuben» har tatt store steg de siste årene og har alle muligheter til å bli en topp målvakt, sa Søberg til nitten.no nylig da han annonserte at karrieren er over.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form