Lukk søk

Aktuelt

February 2, 2021

Silje Holøs blir historisk i Sverige: - Morsomt og rart

Silje Holøs (27) blir Färjestads første kvinnelige hovedtrener noensinne med mål om å få klubbens damelag opp i den øverste divisjonen.

Foto med tillatelse: Stefan Eriksson, farjestadbk.se

Holøs ble nylig presentert som den første kvinnelige hovedtreneren i Färjestad BKs stolte historie. Albin Tyllgren i FBK-ledelsen forteller at klubben øker satsingen på damelaget som neste sesong ønsker å ta steget opp i Sveriges øverste divisjon.

Søsteren til landslagsbacken Jonas blir ansatt i en 50 prosent stilling i Löfbergs Arena etter å ha jobbet med klubbens U16-lag på guttesiden de to siste årene.

- Jeg har vel alltid hatt damelaget litt i bakhodet siden jeg har spilt der selv. Vi har snakket litt om dette en periode, så det kom ikke helt overraskende da de spurte, men at det skulle skje såpass raskt trodde jeg ikke. Det føles rett nå. Färjestad ønsker å gjøre en forandring og øke satsingen, sier Holøs til nitten.no.

Fra Sarpsborg

Sarpsborg-jenta spilte for Sparta før hun tidlig flyttet til Sverige for å satse. Der har Holøs vært innom Brynäs, AIK, Segeltorps og Djurgården før hun flyttet til Karlstad. Sommeren 2018 la jenta med over 60 landskamper opp for å jobbe som naprapat.

Nå blir hun Sverige svar på Helena Mikkelsen fra TV-serien «Heimebane» - selv om det er jenter og ikke gutter hun nå skal lede som den første kvinnelige hovedtreneren i Färjestad noensinne.

- Det er jo litt spesielt at vi er 2021 og det ikke har vært en kvinnelig trener her enda. På en måte er det veldig moro å være historisk, men samtidig er det rart dette ikke har skjedd før. Jeg er ikke den som liker å stå i sentrum på den måten, men jeg er veldig engasjert i hockey og syns det er kjempegøy å få jobbe med dette.

- Jeg håper flere jenter vil ta trenerutdannelse og satse. Det finnes et behov for det, legger hun til.

- Hvordan er det å være jente i et så til de grader mannsdominert yrke?

- Jeg syns det er helt greit. I Norge spilte jeg med guttene hele tida, og de behandler meg akkurat som alle andre. Det har vært veldig gøy og lærerikt å jobbe med U16-laget her. Jeg har lært mye av de andre trenerne, sier Holøs som foreløpig ikke har ambisjonene for trenerfremtiden klare:

- Det har jeg ikke tenkt så mye på. Jeg får ta dette først og se hvordan det går.

Sikter på opprykk

Sesongen for damelagene i Sverige ble avbrutt grunnet coronasituasjonen. Färjestad har derfor vært tidlig ute med å planlegge fremtiden med ansettelsen av Holøs og konkrete målsettinger.

Neste sesong er planen å rykke opp i SDHL, så skal Färjestad etablere seg på øverste nivå og etter hvert bli et etablert topplag i Sverige. Klubben har allerede fått på plass et samarbeid på jentesiden med naboklubbene Kil, Forshaga og Nor. Nå er målet også å få med næringslivet i Karlstad, legge mer ressurser i damesatsingen og bidra til å øke interessen for damelaget i byen.

- Vi satser på opprykk, men har en langsiktig plan på satsingen. Vi få må opp bredden også. Det skal komme spillere bakfra som kan gå inn på laget. Vi har vært nære flere ganger, men det er det å ta det siste steget. Kvalifiseringen er ganske tøff. Det er stor forskjell på nivå én og to, sier Holøs.

- Hvordan er interessen for damehockey i Karlstad?

- Det er veldig positiv oppmerksomhet rundt laget fra folk rundt. Det snakkes om damelaget, men vi jobber med at vi skal synes og høres enda mer.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form