February 15, 2024

Sen dobbel reddet Vålerenga fra Lørenskog-flause

JORDAL (nitten.no) Vålerenga lå under fire ganger hjemme mot Lørenskog, men avgjorde matchen med to sene scoringer.

Vålerenga må holde Stavanger Oilers bak seg for å sikre andreplassen i EHL, men så ut til å rote bort viktige poeng hjemme mot naboen Lørenskog.

Gjestene scoret på kampens første avslutning, ledet hele fire ganger i matchen, puttet fem mål og tvang også frem et målvaktsbytte før VIF avgjorde.

Thomas Olsen og Sander Thoresens to mål på kun 26 sekunder sent i tredje periode sikret tre poeng.

Tidlig ledelse

24 sekunder tok det før den unge backen Daniel Gloppen fikk tid, plass og sendte gjestene opp i en overraskende ledelse på Jordal.

Vålerenga trykket på, men det tok 11 minutter før det løsnet. Og da kom det to scoringer på 46 sekunder med Mika Partanen i hovedrollen.

Finnen lekte inn 1-1 alene med Anders Iversen Haugum før han fant Alex Dostie med en strålende pasning. Matchen var snudd og favorittene foran.

Men Lørenskog ga seg ikke og fikk spille to minutter i fem mot tre da både Martin Røymark og Gabriel Koch forsvant ut.

Lørenskog fikk ikke avsluttet da målvakt Joona Partanen mistet spaken, men Christian Blomqvist fikk to sjanser satt opp av David Aas-Larsen. Forsøk nummer én forsvant over og forsøk nummer to gikk i nettet.

- Hvor har det blitt av Vålerenga? sang Klanen i midtperioden.

Hjemmelaget pådro seg flere utvisninger og kom igjen under da Joakim Opsahl ble satt opp av Blomqvist i spill fem mot tre.

Rystet

Nå virket Vålerenga rystet, men hjemmelaget fikk hjelp til å komme inn i kampen. Med drøye fem minutter igjen til andre pause la unggutten Stian Solberg en løs puck på mål som forsvant inn i nettet.

Skulle det bli vendepunktet? Neste mål var under to minutter unna, men nok en gang var det Lørenskog som hogg til. Steffen Thoresen stakk frem kølla styrte på vakkert vis Dennis Rystads skudd over Partanens snapphanske og i mål.

Det ble noe av det siste finnen gjorde på Jordal torsdag kveld - de siste 20 minuttene sto Tobias Johansen Breivold i mål.

Tre minutter og ti sekunder ut i siste periode fikk han se Dostie utlignet til 4-4 da han dro seg inn i banen og lurte Haugum med én spiller mer på isen.

Nå da, VIF? Men nei, igjen var det Lørenskog som scoret matchens neste mål. Lørenskog-toppscorer Vegard Faret reagerte først på en retur og sørget for at LIK hadde scoret fem mål på Jordal.

Men det var det også stopp. Med drøye fem minutter igjen på uret sørget Thomas Olsen for at også Vålerenga kom opp i fem nettkjenninger.

Tommi Taimi fant Sander Thoresen som snudde og avgjorde kampen.