Lukk søk

Fjordkraftligaen

March 5, 2021

Samler seks Oslo-lag i Jordal-boble: - Natt og dag for oss

Denne uken fikk Vålerenga endelig gjennomslag for å trene normalt igjen. Det får også ytterligere fem topplag fra Oslo nyte godt av.

- Etter en turbulent prosess har vi kommet til enighet om et format som passer klubbene bra og som ivaretar smittevernsmessige hensyn på en god måte, forteller Vålerenga-sportssjef Frikk Juell til nitten.no.

Nitten.no har flere ganger omtalt VIFs noe rotete treningsvinter preget av uenighet, regler, anbefalinger og en rekke instanser med ulike beskjeder. Med stengte ishaller i Oslo, fikk Vålerenga tommel opp for å trene på Lørenskog før øktene raskt ble stoppet av Oslo Idrettskrets.

18. februar ble nedstengingen forlenget i to uker, og Oslo-lagene måtte trene i mindre grupper uten kontakt. Vålerenga-ledelsen har kjempet på for best mulig forhold for spillerne hele perioden, og fikk denne uken gjennomslag for å gjenoppta normal trening i egen ishall fra og med tirsdag.

Seks lag på Jordal

Løsningen man endte på med kommune og bymiljøetaten var å samle alle de seks Oslo-topplagene i en treningsboble på Jordal; Vålerenga, Manglerud Star og Grüner fra Fjordkraft-ligaen samt Grüner, Hasle-Løren og VIF fra damenes øverste divisjon.

- Alle lagene opererer under en streng protokoll, har hver sin garderobe og følger regler på hvor lenge man kan oppholde seg hvor, nedspriting av spillerbåser samt alle bruksområder både når man ankommer og forlater hallen, forteller Juell.

- Optimalt sett skulle alle vært i sine respektive haller, for vi kunne fint overholdt forsvarlig smittevern der, men per nå er dette vi har fått tillatelse til, og alle klubbene virker å synes det er ok. Det er natt og dag for oss sammenlignet med gruppene på ti med avstand, legger han til.

Internkamper

Fjordkraft-ligaen har vært stoppet siden 8. januar, og selv om perioden er tung for mange, har Oslo-lagene vært særlig hardt rammet med stengte ishaller. Først tirsdag trente Vålerenga igjen normalt med kontakt.

- Spillerne har vært eksemplariske når det kommer til å finne lyspunkter i hverdagen og trene på. De er vant til å håndtere motgang, og vi rundt laget holder det i gang, ser fremover og tar det dag for dag. Du må trene bra i nuet og gjøre en god jobb. Det var positivt at vi kunne være sammen igjen alle mann, sier trener Roy Johansen til nitten.no.

- Dette ser jeg på som positivt og svært nødvendig. Det viktigste for oss er at vi får være i aktivitet. For å kunne opprettholde yrkesstatusen som toppidrettsutøver er det helt avgjørende at du får lov til å trene. I tillegg lever vi fortsatt med et håp om at vi skal ut i videre seriespill. Det ville vært uforsvarlig å kaste spillere som ikke har vært i normal trening på mange uker ut i kampsituasjon, sier Juell.

Landets mestvinnende hockeyklubb har også gjennomført to internkamper på Jordal denne uken - som ble annet ble dokumentert i sosiale medier av blant andre Martin Røymark.

- Stemningen i laget løftet seg voldsomt denne uken her. Det har ikke vært depressivt på noe vis, men vi merket nå hvor stort savnet har vært. Gleden var stor. Vi har også spilt to internkamper denne uken der det var fullt trøkk og elektrisk stemning, fortelle Juell.Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form