Lukk søk

1. divisjon

April 1, 2024

Rykket opp med Narvik igjen: - Det var dette her jeg signerte for

GRÜNERLØKKA (nitten.no) Benjamin Byrkjeland rykket opp med Narvik for andre gang denne påsken og hyller gruppen Fredrik Glader har satt sammen i nord.

Foto: nitten.no

26-åringen innledet sesongen i Vålerenga, men valgte å ta ett steg ned i divisjonssystemet og reise tilbake til Narvik da kontrakten på Jordal ble terminert i januar.

Målet var klart; å hjelpe laget fra nord opp i EHL. Skjærtorsdag ble jobben fullført i Grünerhallen.

- Veldig gøy! Det var dette her jeg signerte for. Vi gjorde det kanskje litt mer spennende enn nødvendig, og jeg syns vi var svake mot Comet da vi kunne avgjort, men vi er sterke som gruppe som kommer tilbake. Veldig bra av hele laget, sier Byrkjeland til nitten.no etter 7-2-seieren i hovedstaden.

Hardhausen kunne fortsatt i EHL da Jordal-oppholdet tok slutt tidlig i år, men fikk troen på prosjektet Fredrik Glader solgte inn.

Hyller gruppen

Svensken ledet Narvik tilbake til øverste nivå snaue 11 måneder etter han ble ansatt i Nordkraft Arena.

- Jeg kom inn sent her, men det er altså så utrolig bra stemning i laget. Altså virkelig! Alle er hyggelige, alle er greie, alle jobber hardt, alle kriger, alle fighter. Det er virkelig et lag, sier Byrkjeland.

- Da blir du med videre?

- Det vet jeg ikke. Avtalen var at jeg skulle være med denne sesongen. Men det er klart; skulle jeg bli med videre, måtte det bli i EHL. Så får vi bare se.

- Men det frister?

- Ja, klart det gjør det, sier Byrkjeland som også var med da Narvik rykket opp til EHL for første gang våren 2019.

Bygger EHL-tropp

Da nitten.no snakket med Glader kort tid etter opprykket var sikret, ville svensken ha noen dager påskefri for å lande før han begynte planleggingen av det som nå blir en EHL-tropp i Narvik.

- Nå skal jeg bare nyte et par dager før vi skal bygge et slagkraftig lag. Men vi har en kjempefin grunnstamme og en fin blanding av unge spillere og rutine. Det er mye fint å bygge på.

Allerede før kvalifiseringen roste han klubben for satsingen og hvordan det jobbes i nord. Etter at opprykken var sikret satt de fine ordene løst:

- Jeg er sykt stolt over denne gruppen. Jeg er så imponert over det vi har gjort siden august, og da ikke bare trenere og spillere, men hele klubben. Det er lagt ned en helt fantastisk jobb. Vi har vært konsekvente i vår måte å spille på. Derfor tror jeg det ble som det ble nå. Vi trykket på og bestemte oss for at dette var vår kamp fra start av, sa Narvik-sjefen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form