Lukk søk

Elitehockeyligaen

June 3, 2024

Rivalens trener etter nedslående arena-nyhet: - Bare trist

- Dette er bare trist, melder Sparta Sarpsborg-trener Sjur Robert Nilsen etter at Høyre går inn for å stoppe Arena Fredrikstad-prosjektet.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

«Sjokkbeskjed: Vil skrote Arena Fredrikstad»

Denne tittelen lyste mot Stjernen-fansen i Fredriksstad Blad søndag. Saken skal behandles i formannskapet torsdag, men beskjeden fra Høyre-ordfører Arne Sekkelsten i FB er tydelig:

- Vi har ikke råd.

- Dette er bare trist. Norsk ishockey og Fredrikstad trenger et konkurransekraftig Stjernen, og da er en ny arena viktig

Det skriver Sparta Sarpsborg-trener Sjur Robert Nilsen på sin X-konto i etterkant av nyheten.

Siden 2016

Fredriksstad Blad skriver at det er bystyret som tar den endelige avgjørelsen neste uke, men anbefalingen er nå at prosjektet stanses.

Den beskjeden kommer altså snaue åtte år etter det ble vedtatt å bygge Arena Fredrikstad med en prislapp på rundt 600 millioner (prisen har senere økt).

Flere aktører har til sammen brukt over 100 millioner for å gjøre klart for en arena som nå kanskje ikke blir noe av. For Stjernen, som sliter med å utvikle seg som klubb i nedslitte Stjernehallen, er beskjeden dramatisk.

- På vegne av alle barn og ungdom i Fredrikstad er jeg lei meg over dagens utspill fra Høyre, sier leder Roy Conradi Andersen til Fredriksstad Blad.

Oppussing?

Stjernen-lederen forventer samtidig at en eventuell avvikling av Arena Fredrikstad-prosjektet betyr at politikerne er klare for å ruste opp Stjernehallen. Han spekulerer selv i at det kan koste «mange hundre millioner».

Andersen nekter å gi opp og håper fortsatt på en realisering av arenaprosjektet i byen.

- Stjernen Ung og Stjernen Elite er selvsagt svært skuffet over at ordfører og Høyre nå vender tommelen ned for Arena Fredrikstad. Vi tror og håper samtidig at et flertall av politikerne ser alt det positive en arena vil gi byen, og at de vil stemme for Arena Fredrikstad når den kommer til politisk behandling snart, skriver Stjernen på sin Facebook-side.

- Vi håper alle bruker de neste dagene godt å snakke fornuft med byens politikere.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form