Lukk søk

Fjordkraftligaen

December 17, 2021

Restriksjoner kan flytte åpningsfesten: - Må ta en vurdering

Frisk Asker planlegger å innvie sin nye arena mot Stavanger Oilers 19. februar, men forlengede publikumsrestriksjoner kan true arrangementet.

Foto: nitten.no

Det har gått raskt fra fulle haller til maks 600 tilskuere og videre til kun 50 de siste ukene. Foreløpig gjelder regjeringens restriksjoner til midten av januar, men Hockey-Norge frykter en forlengelse.

Det kan i så fall skape utfordringer for planleggingen av Frisk Askers åpningsfest og i verste fall true hele arrangementet.

- Vi kjører på mot åpningskamp 19. februar, men vi må hele tiden oppdatere oss på smitten og nye restriksjoner for å se hva som er mulig. Blir det ytterligere nedstenging, og vi ikke kan ha tilskuere, må vi snu kortene litt. Alt er usikkert for tiden, sier Frisk-sjef Nicolay Sørensen til nitten.no.

Tar over i januar

Entreprenøren overleverte nybygget til Asker kommune forrige uke. Planen er å fylle hallen med 3800 personer som kan nyte fasilitetene i caféområdet, kioskene, puben, restauranten over tre nivåer samt i de over 20 losjene.

- Alle skjønner at en åpningskamp med 50 tilskuere ikke blir den festen vi ønsker det skal være. Da må vi ta en ny vurdering. Blir det maks 50 eller 100 tilskuere, er det ikke sikkert vi kan kjøre i gang 19. februar. Men vi er veldig motiverte og gira for å få det til den datoen, sier Sørensen.

Han forteller at Frisk Asker uansett lengde på tiltakene i Norge ønsker å spille kamper i den nye hallen denne sesongen.

- Personlig tror jeg dette går rette veien. Men hvis det går feil veil, blir det en ny vurdering.

- Dette er vel også et økonomisk spørsmål?

- Ja, men uansett vil det bety ganske mye for oss å komme i gang og få tatt i bruk arenaen. Heller det enn at den står tom. Vi legger ganske mye inn for at det skal kunne skje, sier Frisk Askers daglige leder.

Overtar 3. januar

Asker kommune bruker de siste tre ukene av året til å testkjøre og sjekke alle anlegg i den nye hallen, som er plasserte vegg i vegg med dagens arena, før Frisk får nøklene 3. januar.

- Kommunen sjekker nå at alt fungerer som det skal og retter på det som eventuelt må rettes på. 3. januar begynner vi å rykke inn med våre ting, innrede, montere og gjøre klart, forteller Sørensen.

Frisk Asker-administrasjonen regner uansett med å jobbe fra dagens kontorer i Askerhallen store deler av januar. Isen har vært lagt én gang allerede for å teste forholdene, og kommer tilbake andre uken i januar.

- For å ta den i bruk til trening, tipper jeg vi snakker tidlig i februar. Det er en del som skal kjøres gjennom. Vi må sørge for at isen er ordentlig og at alt er som det skal, sier Sørensen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form