Lukk søk

NHL

April 17, 2022

Rekord-Zucca: - Betyr ikke mye nå

Mats Zuccarello sikret seg assist-rekord for Wild og sitt 500. poeng i NHL-grunnserien i natt, men var selv mest opptatt av at det ikke ble seier mot St. Louis Blues.

Foto med tillatelse: Fredrik Hagen

- Det betyr ikke så mye nå siden vi ikke vant, sier Zuccarello på pressekonferansen etter rekordkampen.

- Klart det er moro, men jeg tenker ikke på det nå.

«Zucca» sto med 499 poeng i NHLs grunnserie før nattens kamp der han først ble oppført med assist på 1-1-målet.

Denne ble senere fjernet, men det betydde lite for rekorden da Zuccarello senere i kampen var nest sist på både Ryan Hartmans redusering til 4-2 og Kirill Kaprizovs 5-5-mål - nordmannens 501. målpoeng i serien siden debuten i 2010.

Flest assists

Russerens utligning sikret spilleforlengelse der Brayden Schenn avgjorde for St. Louis Blues. Og som en som alltid setter laget foran seg selv, var det nettopp nederlaget og ikke rekordene Zuccarello var mest opptatt av i etterkant.

- Det føles ikke bra siden vi vikke vant. Men det kommer en ny kamp i morgen så vi må riste av oss dette, sier Zuccarello.

Oslo-gutten hadde tangert rekorden for antall assists i én og samme sesong for Minnesota Wild før natten kamp og står nå alene på topp med sine 52 målgivende pasninger. Rekkekompis Kaprizov har 50 foran serieavslutningen som kan ende med nytt møte med Blues i sluttspillets første runde.

- Det er et veldig godt lag. Vi må se på vår kamp, hva vi kan gjøre annerledes mot dem og fokusere på det når den tid kommer. Vi ga dem kamp nå og gjorde en god match mot dem sist, men må fokusere på kampene som kommer fremover, sier Zuccarello.

74 poeng

Etter 66 kamper står 34-åringen med 74 kamper denne sesongen fordelt på 22 mål og 52 assist. Legekompis Kaprizov leder den interne poengstatistikken i Wild med 93 poeng etter nattens kamp.

- Mats Zuccarello med poeng nr 500  i NHL karrieren og rekord for antall målgivende  pasninger (51) i en sesong for Minnesota med dagens målgivende! Bare å ta av seg hatten for Zuccarello, skriver Vålerenga-profil og kompis Glenn Jensen på Twitter.

- 500 poeng i NHL, smak litt på den! Vi er heldige som har en nordmann som leverer år etter år i verdens beste liga. Grattis kompis, Zuccarello! skriver landslagsbacken Alexander Bonsaksen på samme plattform.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form