Lukk søk

Internasjonal hockey

January 25, 2023

Rask oppgradering etter SHL-debuten: - En heftig opplevelse!

Tirsdag debuterte Sander Wold foran 9301 tilskuere i SHL - torsdag får han sjansen i en de fire Frölunda-rekkene borte mot Skellefteå.

Foto med tillatelse: Frölunda HC

18-åringen fra Asker var ekstraløper og fikk snaue fire minutter på isen i SHL-debuten i Scandinavium da Frölunda slo Örebro 3-2 tirsdag kveld.

Etter noen timers søvn, var det tilbake på skolebenken der svensk sosiologi sto på timeplanen før Wold stilte på formiddagsøkt hos Frölunda. Der kom beskjeden om at han torsdag går inn i en av de fire rekkene i bortemøtet med Skellefteå.

Og allerede lørdag venter en svensk klassiker borte mot Färjestad i Karlstad.

- Veldig spennende! Forhåpentligvis blir det enda flere minutter på isen torsdag. Jeg må bare ta kamp for kamp og se hvordan veien blir videre. Det handler om å gripe sjansen, sier Wold til nitten.no.

Nær poeng

Det gjorde han tirsdag kveld da skader og sykdom i A-troppen samt godt spill for juniorlaget sørget for det første møtet med Sveriges øverste nivå.

Mats Rosseli Olsens lagkompis kom også nær både scoring og poeng med trøye nummer 55 midtveis i andre periode før Göteborg-laget snudde kampen.

- Det var nære, men uansett veldig kult å få sjansen. Etter morgentreningen tirsdag fikk jeg beskjed om at jeg kanskje måtte være klar på kvelden. Og så ble det sånn. Kult! sier sønn av Frisk Asker-sportssjef Vidar og lillebroren til Liiga-proff Eskil.

- Hvordan syns du det gikk selv?

- Jeg syns det gikk bra! Det handler om å krige på, skate mye og skape mye energi. Det er ikke hver dag man spiller foran over 9000 tilskuere, og selvfølgelig er det ekstra kult, men når matchen er i gang og pucken droppes tenker man ikke altfor mye på det selv om det var god trøkk fra tribunen.

- Var møtet med SHL slik du hadde sett for deg?

- Det var vel typ slik jeg hadde forestilt meg. Jeg har jo trent med laget før og vet litt om hvordan det er, men det var en heftig opplevelse, ja, sier Wold.

Tre år i Sverige

Wold byttet ut Asker med Göteborg sommeren 2020 og var innom både J18- og J20-laget forrige sesong. Denne sesongen har det blitt 17 poeng på 30 matcher for Frölunda-juniorene.

Før jul var 18-åringen også med på å spille U20-landslaget opp i A-pulja hjemme i Varner Arena.

- Jeg kan ikke klage. Når det er noe skader og sykdom håper jeg å være en dem som kan kjempe om en plass på A-laget fremover. Jeg trives utrolig bra med lagkompiser, trenere og med hele klubben. Alt er bare positivt, sier Frölunda-talentet.

TV 2 har tidligere omtalt at NHL-klubber som Toronto Maple Leafs, Vegas Golden Knights, Arizona Coyotes og Detroit Red Wings alle følger nordmannens utvikling i svensk hockey.

Foto med tillatelse: Finn Eriksen

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form