Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 8, 2024

Pride Week kan bli årets samfunnsengasjement: - Vi skal være veldig stolte

«EHLs Pride Week har vært en banebrytende milepæl for mangfold og inkludering i norsk ishockey» heter det i juryens begrunnelse.

Foto med tillatelse: ExoMedia AS

- Vi skal fargelegge arenaene og lage fest med kjærlighet som tema. Det handler om at vi skal stå sammen i kampen, sa Thomas Hallem Kristiansen, kommersiell leder i Norsk Topphockey, til nitten.no, før EHLs historiske Pride Week denne vinteren.

Prosjektet med fokus på integrering, mangfold og toleranse fikk stor respons både i mediene og hos publikum i ishallene. Nå er Pride Week nominert under sponsor- og eventprisen i kategorien årets samfunnsengasjement.

- Sammen med Oslo Pride, de lokale Pride-kontorene og alle EHL-klubbene skal vi være veldig stolte av det vi har fått til, sier Kristiansen som sammen med kollega Cato Cocozza har jobbet tett med den svenske SHL-organsisasjonen som har bred erfaring fra lignende arrangement.

Banebrytende

Av totalt 26 innsendte forslag, ble Pride Week nominert sammen med SpareBank 1 SMN- unge skaper fremtiden, Sparebanken Vest og jenter vil mer, DNB med Centrum Tigers, Tiger Talks samt Nordea i skolen: Slik lærte vi 7200 ungdommer å bli mer pengesmarte.

I juryens begrunnelse heter det:

«Ligaens samarbeid med Oslo Pride gjennom EHL Prideweek har vært en banebrytende milepæl for mangfold og inkludering i norsk ishockey. Ved å omfavne Pride-bevegelsen og bruke effektfull historiefortelling for å sette fokus på likeverdighet og aksept, har EHL demonstrert en ledende rolle. Deres initiativ har ikke bare bidratt til å skape et tryggere og mer inkluderende miljø for skeive i idretten, men også fremmet viktige samtaler og holdningsendringer i samfunnet».

Sponsor- og eventprisene deles ut på Carls i Oslo pnsdag 24. april.

Fortsetter

Pride Week har vært en av de store satsingene rundt Elitehockeyligaen denne sesongen og skal videreføres også de to neste årene - minst.

- Næringslivet har vært gode en stund, men idretten og ishockeyen har ikke vært flinke nok til å engasjere seg i inkludering og mangfold-arbeidet. Gjennom samtalene med SHL har vi blitt forberedt på at det kan komme reaksjoner, negativitet og oppmerksomhet rundt at man kan mene vi blander idrett og politikk, selv om vi ikke føler vi gjør det. Vi tar ikke noe politisk standpunkt, men sier alle er hjertelig velkomne i ishallene uansett hvem du er og hvem du elsker, sier Thomas H. Kristiansen.

Dagsnytt 18 og Supernytt på NRK var blant plattformene som omtalte Pride Week. Alle klubbene i EHL og Bambusa-ligaen spilte i spesiallagde Pride-drakter én uke som senere ble auksjonert bort.

50 prosent av inntektene gikk til inkluderingarbeid.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form