Lukk søk

Fjordkraftligaen

January 21, 2021

Planlegger for oppstart 3. februar med 36 seriekamper

Hockeyforbundet har slått fra seg 45 seriekamper og fullt sluttspill, men håper å rekke 36 matcher med ligacomeback 3. februar.

Dersom klubbene og Norges Ishockeyforbund får det som de vil, gjør Fjordkraft-ligaen comeback onsdag 3. februar.

- Slik vi oppfatter det er dette første mulige dato. Myndighetene har stengt ned til og med 2. februar, så får vi bare se om de åpner. Det er ikke gitt, sier sportssjef i Norges Ishockeyforbund, Petter Salsten, til nitten.no.

Forbundet hadde allerede planene klare for et serieoppsett med fire runder og 36 seriekamper - og ikke fem runder og 45 seriekamper - da regjeringen mandag anbefalte å utsette alt seriespill i toppidretten i to uker. Den planen går man nå videre med.

- Det er steg én for oss. Vi velger å beholde vår grunnintensjon der alle møtes borte og hjemme to ganger, forteller Salsten.

Oppsettet er nå sendt ut til de ti klubbene i ligaen. Planen er fortsatt at siste seriekamp skal spilles 20. mars.

- Kampene som skulle vært spilt før 3. februar vil bli plassert inn på ledige datoer der det er mulig ut fra hva klubbene synes er fornuftig, forteller Salsten, som beskriver dialogen med lagene som positiv.

45 seriekamper og fullt sluttspill, slik en sesong ville sett ut i normale tider, lar seg ikke gjennomføre i 2020/2021-sesongen. Nøyaktig hvordan sesongen vil bli fullført, er det ingen som kan svare på grunnet den usikre smittesituasjonen i landet.

- Dette er utenfor våre hender. I første omgang må vi komme oss til 36 kamper og en mest mulig fornuftig avvikling. Men det vil bli endringer her, det skjønner alle. I tillegg kommer det er VM etter hvert det også er knyttet en del usikkerhet til. Bildet er komplekst. Det er mye som må avklares og mange involverte, sier Salsten.

- Er alle klubbene klare for å gjenoppta seriespill 3. februar?

- Slik jeg oppfatter det, ja. Klubbene har fått tid til å komme seg på beina, men dette har jo rammet veldig ulikt. Jeg opplever klimaet som godt for å samarbeide, og så er det opp til oss å beslutte noe til slutt.

Klubbene er nå spente på om kompensasjonen for avlyste arrangementer videreføres i neste krisepakke da de mest sannsynlig mister ni seriekamper og viktige inntekter.


Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form