Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 16, 2023

Patrick Thoresen om rekord-lillebroren: - Unner ham virkelig dette

I kveld spiller Steffen Thoresen sin kamp nummer 914 på toppnivå i Norge. Storebror Patrick er imponert over at 37-åringen holder det gående fortsatt.

Foto med tillatelse: Lisbeth Halvorsen

Vi prøver igjen!

Forrige sesong rundet han 700 seriekamper i norsk hockey, og tidligere i vinter var det klart for match nummer 900 totalt i serie og sluttspill.

Hjemme mot Sparta i kveld er det klart for nummer 914. Den sender Steffen Thoresen forbi tidligere lagkamerat Pål Johnsen og til topps på Elite Prospects' liste over spillere med flest kamper på toppnivå i norsk hockey.

- Jeg visste han var i nærheten nå. Klart det står veldig respekt av den prestasjonen der. Det tyder på at han har vært godt trent opp gjennom hele livet, holdt seg stort sett skadefri og vært lite borte. Det er en prestasjon i seg selv med så mange sesonger i toppen. Veldig få får oppleve en så lang karriere, sier storebror Patrick Thoresen til nitten.no.

19 sesonger

Den to år eldre storebroren har blant annet spilt i NHL, vært stjerne i KHL, i Djurgården og helt sentral rundt oppturen med det norske landslaget. Steffen dro tidlig til Sverige og Färjestad, var innom Skåre før det ble Storhamar, Växjö Lakers, Vålerenga, Lørenskog, retur til Storhamar og nå Manglerud Star.

Lillebror har vunnet serien, sluttspill, deltatt i OL og VM, men har manglet de lukrative kontraktene og stjernelivet som gjerne kommer med spill i verdens beste ligaer.

Steffen har ofte jobbet ved siden av hockeykarrieren og sjonglert sivil jobb, familieliv og spill på øverste nivå. Bak de 914 kampene ligger det en kjærlighet til idretten, kameratskapet, samholdet, hverdager og kvelden som torsdag der MS slo Ringerike på straffer.

- Underveis har han blant annet tatt murerutdanningen, studert, jobbet som selger. Det er mange baller i lufta. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg hadde ikke orket det livet han lever. Det setter ting i perspektiv. Samtidig har han stort sett spilt for gode norske lag. Han har vært ettertraktet blant de beste, og det sier også en del om hva slags type spiller han er, sier Patrick.

Da nitten.no tidligere i vinter omtalte de 900 Thoresen-kampene, svarte Steffen «jeg merker at man ser slutten nå» på spørsmål om det kan bli 1000. Patrick er usikker hvor lenge vi får se Steffen på isen.

- Det vil helt sikkert være lag som ønsker ham, men man må vurdere fremtiden. Det krever sitt med to tre baller i luften, familie, hockey, jobb, privatliv. Det tærer på. I MS blir man heller ikke norgesmester, men de har fått en opptur i det siste og ser ut til å klare sluttspillet. Jeg er glad på hans vegne at han får oppleve det, sier Patrick.

- Han har alltid vært veldig støttende rundt min karriere og aldri vist noen tegn på misunnelse eller noe slikt. Der er sånn det skal være når man er brødre. Han har hatt sine perioder i rampelyset han også, men kanskje på en litt annen skala enn det jeg har fått oppleve. Jeg unner ham virkelig dette her, sier Storhamar-spilleren.

Møtes i sluttspillet?

Mens Hamar-laget jakter seriegull foran de fem avgjørende rundene, har MS plukket viktige poeng mot Ringerike som kan vise seg å bli avgjørende i kampen om den åttende og siste sluttspillplassen.

Det kan også bety brødreduell i kvartfinalene utover våren.

- Det kan det bli. Da legger vi i så fall bort at vi er brødre for noen kamper, men vi får se hvem vi eventuelt velger. Ringerike er jo også med der nede. Vi får se hva som skjer, sier Patrick Thoresen.

«Kjella», som Steffen kalles, har tidligere uttalt følgende til nitten.no om å passere Pål Johnsen og ta rekorden for flest kamper i serie og sluttspill på toppnivå.

- Han holdt ut lenge han også. Det hadde vært stas å passere Pål, men det er ikke derfor jeg spiller. Jeg har hatt det gøy med hockey hele veien. Det er den eneste grunnen til at jeg har holdt ut så lenge. Støtten hjemmefra har også gjort det mulig å kombinere idrett med jobb og familie. Uten det, hadde det ikke gått.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form