Lukk søk

1. divisjon

March 18, 2023

Overtidshelten: - Ingen skal avskrive Comet!

LØRENSKOG (nitten.no) Herman Kopperud reddet Comets opprykkshåp torsdag - med seier i Oslo lørdag tar haldenserne et langt steg mot spill på øverste nivå neste sesong.

Foto: nitten.no

- Med null poeng på Lørenskog hadde dette blitt tungt. Vi visste vi måtte få med oss noe. At Grüner også slo Ringerike var flaks for vår del. Jeg tror dette blir jevnt hele veien inn, sier Comets Herman Kopperud til nitten.no.

Han var nest sist på David Nilssons utligning et drøyt minutt før slutt i Lørenskog ishall, og avgjorde selv i overtall i spilleforlengelsen. 

Halvveis ut i kvalifiseringen leder Grüner med seks poeng mens trekløveret Comet, Ringerike og Lørenskog alle har fire. Romerikingene ledet faktisk tabellen to minutter før kampslutt torsdag. Ti minutter senere var de jumbo.

- Er kvalifiseringen jevnere enn dere trodde på forhånd?

- Både ja og nei. Vi trodde kanskje Ringerike skulle stikke av litt og de tre andre kjempe om andreplassen. Det er deilig at 1. divisjonslagene kan hevde seg. Man leser om at divisjonen ikke holder mål, men jeg syns disse kampene viser noe annet, sier Kopperud.

Viktig lørdag

Lørdag reiser Comet til Oslo for å møte Grüner mens Ringerike tar turen til Lørenskog. Comet-gjengen ønsker å hevne 6-2-tapet mot de lilla fra åpningskampen i kvalifiseringen.

- Det blir en utrolig viktig kamp. Jeg håper vi kan fortsette å overraske og er veldig revansjesugen, sier Kopperud.

- Gir det selvtillit at dere henger så bra med i kvalifiseringen?

- Absolutt. Vi ser det er fullt mulig å ta en av de to plassene. Jeg følte også vi var bra med mot Grüner hjemme, men vi klarte aldri hente oss inn helt etter en tøff serie mot Nidaros. Nå er vi litt tilbake til der vi var. Et godt kollektiv som jobber for hverandre. Da er det moro å spille kvalik!

- Dere er ikke skremt av motstanden så langt?

- Absolutt ikke! Vi er fortsatt underdogs, det er det ingen tvil om, men vi skal gi alt for å utfordre de andre lagene hele veien inn. Ingen skal avskrive Comet!

Ønsker seg opp

Comet-sportssjef Martin Engebretsen gikk ut hos nitten.no tidligere i vinter og fortalte at klubben hadde økt ambisjonsnivået og ønsket seg opp i Fjordkraft-ligaen der naboene Sparta og Stjernen holder til.

- Det er et stort steg, men jeg føler vi er klare for det som klubb. Det er bra supporterkultur i byen, det jobbes godt i en organisasjon som blir større og mer profesjonell, vi bruker ikke mer penger enn vi har og vi henter spillere som vil jobbe og stå på for Comet, sier 26-åringen med en fortid i Stjernen, HV71 og Sparta.

Haldensernes divisjonsfremtid avgjøres i Oslo lørdag og Hønefoss torsdag før kvalifiseringen avsluttes med hjemmekamp mot Lørenskog om én uke.

- Det handler om å spille enkelt og gjøre på feil. Kjedelig svar, men vi må være disiplinerte som vi var mot Ringerike. Da kan vi vippe kamper mot Fjordkraft-ligalagene som ikke er vant til å ha så mye puck i vårt favør, mener Comet-profilen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form