Lukk søk

Fjordkraftligaen

July 23, 2021

Overrasket over signeringsfesten: - Håper bare alle har kontroll

Frisk Asker-trener Vidar Wold har stusset over de mange signeringene i Fjordkraft-ligaen i sommer - kun måneder etter koronakrisen som rammet norsk hockey hardt.

Frisk Asker kompletterte stallen mandag med å signere unggutten Eskil Wold. Pappa Vidar har fulgt sommerens signeringer i Fjordkraft-ligaen nøye, og innrømmer at han stusser over en del av aktiviteten under «silly season».

- Det var veldig krise under koronaperioden med økonomi der mange slet voldsomt. Vi i Frisk Asker sto ganske stødige da, og kom ut av det med æren i behold, men uten at jeg skal si for mye om andre overrasker det meg litt alt som skjer med signeringer etter nok en sesong som ikke ble fullført, sier Wold til nitten.no.

- Hvis økonomien var så dårlig da, må flere ha fått vanvittig mye penger de siste månedene. Og det er hyggelig det, altså. Har man folk som er villige til å dytte inn penger og rike onkler, skal de få lov til det. Jeg håper bare alle har kontroll så ikke norsk hockey går på smeller som tidligere. Det er ikke noe godt signal utad for sporten. Men så lenge de har kontroll og vet hva de driver med, skal de få bruke så mye penger de vil.

Signerings-snakkis

Frisk Asker-treneren navngir ingen klubber og understreker at han uttaler seg på generelt grunnlag. Det er likevel godt kjent at Stjernen er den klubben som har hentet inn flest nykommere i sommer, og har tidligere forklart det slik:

- Vi har kontroll. Det kan kanskje se ut som vi har brukt mye penger, men jeg tipper vi ligger i midtsjiktet på pengebruk. Vi har ikke mest penger og vi har ikke minst penger, har sportssjef Darren Treloar uttalt til nitten.no.

Fredriksstad Blad skrev samtidig at Stjernen gikk med 400.000 i overskudd forrige sesong og har 2,2 millioner i positiv egenkapital. 

I Askerhallen heter nykommerne i sommer David Morley, Jacob Lagacé, Esbjørn Leiv Fogstad Vold og Niklas Nevalainen.

- Ser man på lønnsbudsjettet, tipper jeg vi er nummer seks i ligaen. Vi gjør dette på samme måte som de siste tre-fire-fem årene og oversatser ikke. Vi skal snart inn i en ny hall og må bruke pengene litt annerledes.

Spår jevn liga

Vidar Wold understreker at selv om han uttrykker en viss skepsis til de mange signeringene og pengebruken i ligaen, er flere lag som satser og viser ambisjoner gode nyheter for Fjordkraft-ligaen.

- Det er kult at flere lag satser og vil melde seg på. Det er bra for ligaen!

- Hvordan vurderer du konkurransen kommende sesong?

- Det er mange som forsterker og viser at de vil være med og konkurrere. Det vil heve nivået og gjøre ligaen mer spennende. Vålerenga signerer voldsomt om dagen og har en bra tropp, Storhamar er alltid med, det samme med Oilers, Stjernen har handlet solid og har et spennende lag, som de også har hatt de siste to årene uten at de har fått ut potensialet, jeg syns også Sparta har vært gode, men ikke fått betalt. Spillemessig har de vært spennende. Lillehammer har vært med de siste par årene. Det er seks lag som kan prege toppen nå. Det er spennende!

Wold er klar på at Frisk Asker-troppen ville blitt satt sammen på nøyaktig samme måte også dersom klubben ikke skulle ut i Champions Hockey League-spill mot HC Bolzano, Red Bull Salzburg og JKH GKS Jastrzębie i september.

- CHL-spill er en bonus. Vi har bygd tropp på samme måte de siste fire-fem årene. Den er bygd for 45 kamper i Fjordkraft-ligaen. Når det er sagt syns vi selv vi gjorde det ganske bra i CHL sist selv om vi endte opp med null poeng, men nå har vi ambisjoner, ønske og tro på at vi kan gå videre.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form