Lukk søk

Fjordkraftligaen

February 15, 2021

Overrasket over ny utsettelse: - Blir litt oppgitt

Fredag kveld kom beskjeden om at det likevel ikke blir kamper i Fjordkraft-ligaen torsdag 18. februar. Forbundsledelsen reagerer på timingen.

Det var kulturdepartementet som informerte Norges Ishockeyforbund omat det ikke vil komme ny informasjon vedrørende toppidretten før torsdag 18. februar - samme dag som Fjordkraft-ligaen hadde planlagt å starte opp.

Meldingen kom fredag kveld. På et møte påfølgende dag informerte forbundet de ti klubbene i ligaen om den nedslående nyheten.

- Å få den beskjeden fredag kveld, på et tidspunkt alle normalt ikke jobber, er litt spesielt. Det kunne kanskje kommet på dagtid. Et litt merkelig tidspunkt, sier generalsekretær Ottar Eide til nitten.no.

Én måned pause

Denne uken har seriespillet i toppidretten i Norge vært satt på pause i én måned. Eide skulle ønske beskjeden om veien videre kom i starten av uken og ikke samme dag som planen var å avvikle fire kamper på øverste nivå.

- Vi syns det er litt merkelig at det kommer en slik beskjed når man har satt en dato, at den kommer så tett på og at de ikke sier noe mer. Når det er stengt til den 16. februar, burde de tatt beslutningen før det. Vi planlegger vår aktivitet ut fra den datoen. Det forventer jeg at myndighetene forstår, sier Eide.

- Hvordan var det å få nok en dårlig nyhet fredag kveld?

- Man blir litt oppgitt. Nå har det vært mye og ikke minst mye usikkerhet. Vi begynner å merke det alle sammen. Å få i gang hockeyen, ikke minst også barne- og ungdomsidretten, er kjempeviktig.

Hva nå?

Å skyve på torsdagens terminfestede kamper dersom det åpnes for seriespill igjen mot slutten av uken, er ikke noe problem for ishockeyforbundet. Dersom utsettelsen skyves ytterligere derimot begynner dagene å bli få med tanke på arrangere 36 seriekamper og sluttspill før mai måned.

- Hvis vi får komme i gang umiddelbart etter den 18. februar, er det bra. Vi håper på det selv om vi får kort tid på oss, sier Eide.

- Frykter du sesongen kan være over?

- Nei, man frykter alltid det verste, men håper på det beste. Vi vet ikke så det blir bare å spekulere. Situasjonen har ikke endret seg så mye.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form