Lukk søk

Fjordkraftligaen

January 24, 2021

Oslo-klubbene må stoppe all aktivitet – ligastarten diskuteres mandag

Vålerenga er et av lagene som ikke får trene den kommende uken. Nedstengingen i Oslo-regionen kan få konsekvenser for Fjordkraft-ligaens planlagte comeback 3. februar.

- Det er en krevende situasjon. Vi må snakke med klubbene i morgen, sier generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Ottar Eide, til nitten.no søndag ettermiddag.

8. januar var han med på å stenge ned ligaen etter et stort smitteutbrudd som berørte over halvparten av klubbene. Senere kom kravet om stans i alt seriespill i toppidretten i to uker, og nå som lagene forberedte seg på comeback 3. februar, kom beskjeden om at all idrett i Oslo-regionen stanses ut måneden.

Vålerenga, Grüner og Manglerud Star er de berørte klubbene, men også Frisk Asker kan bli rammet dersom den omfattende nedstengingen også vil gjelde Asker kommune. På spørsmål om helgens utvikling kan utsette den ligaoppstarten 3. februar, svarer Eide:

- Det er vi ikke sikre på enda. Vi avventer og ser på saken når vi har informasjonen som kommer i kveld og vi kan summere opp i morgen.

Innstilt på Sparta-kamp

I Vålerenga-leiren hadde man etter et smitteutbrudd kommet tilbake på isen med deler av troppen, og så fram mot comeback mot Sparta 4. februar, da beskjeden fra NIF kom lørdag.

- Vi rakk å få i gang treninger etter karanteneperioden der vi var 10 stykker i aktivitet på mandag og 13 i slutten av uken. De som skal gjennom «return to play»-opplegget hadde kommet til utover den kommende perioden. I praksis betyr dette at all aktivitet er lagt ned. Alt er stengt. Beskjeden i Oslo er å unngå kontakt med andre. Da har vi noen ganske tydelige begrensninger når det kommer til å utøve yrket vårt. Hos oss fikk alle egentreningsprogram da vi stengte ned så spillerne trener hjemme eller jogger utendørs, sier sportssjef Frikk Juell tilnitten.no.

- Basert på det regjeringen sa, der det ble presisert at dette gjaldt breddeidretten, trodde vi først toppidretten, som lever under en streng protokoll, hadde dispensasjon til å utøve yrket sitt. Men så ble det spesifisert av NIF senere på dagen at dette også gjelder toppidretten. Det er kjedelig når vi ikke får lov til å gjøre det vi liker aller best, men vi respekterer selvfølgelig beslutningene som er tatt.

Noen får trene

Det betyr nok et usikkerhetsmoment i tiden som kommer for klubbene som fra før er bekymret for fremtiden som følge av foreslåtte kutt i kompensasjonsordningen. Et forsinket ligacomeback vil i så måte være kritisk. Vålerenga ønsker i utgangspunktet å spille mot Sparta 4. februar også med treningsstopp ut måneden selv om andre klubber utenfor Oslo får trene som normalt hele perioden.

- Vi er innstilt på å gjennomføre kamper på kort varsel. Ligaen er i en unntakstilstand, og vi ønsker å strekke oss og tilpasse oss så langt det er mulig. Får vi noen dager med trening, er gruppen og trenerne enige om at vi ønsker å kjøre på, sier Juell.

- Hvordan håndterer spillerne denne perioden med mye usikkerhet og stadige endringer?

- Jeg opplever svært lite dramatikk blant spillere og ledere. Spillerne er flinke til å se løsninger, klare å holde seg i gang og være i aktivitet. Også er det ikke minst en utrolig stor kamplyst. Klart det er frustrerende nå siden folk vil spille kamper, men jeg tror ikke dette er noe som preger dem, svarer Juell.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form