Lukk søk

Fjordkraftligaen

July 10, 2021

Olimb om VIF-overgangen: - Blir utrolig gøy!

Etter 14 år som Tyskland, Sverige, USA, Finland og Sveits vender Mathis Olimb tilbake til Vålerenga. Nye Jordal og Klanen er to av grunnene.

Foto med tillatelse: Grizzlys Wolfsburg

- Dette blir utrolig gøy! Jeg gleder meg utrolig mye til å dra i gang treningen og ikke minst til å få spille kamp på Nye Jordal, sier Olimb til nitten.no lørdag.

Landslagsveteranen har vurdert frem og tilbake i månedsvis, og uttalte tidlig til nitten.no at han syntes det var utrolig vanskelig å lande klubbfremtiden.

Lørdag kom beskjeden om at Olimb vender tilbake til Vålerenga der han har signert en kontrakt på hele fire år.

- Samtalene har vært gode og klubbens nåværende og fremtidige ambisjoner samsvarer 100 prosent med Olimb sine. Mathis drar med seg enormt med erfaring og profesjonalitet inn i laget. Vi er utrolig glade for at Mathis vender hjem og velger Vålerenga, sier VIF-sportssjef Frikk Juell til TV 2.

Ville hjem

I vår ble det kjent at Grizzlys Wolfsburg ikke kom til å forlenge avtalen med Olimb som endte med 21 poeng på 34 kamper denne sesongen i DEL.

Da gjensto tre alternativer: videre spill i en annen klubb utenlands, retur til Vålerenga eller en kontrakt hos Frisk Asker nær der Olimb nå bosetter seg.

35-åringen uttalte da utlandet var første prioritet, men familien ønsket å reise hjem. Om det nå stå mellom VIF og Frisk før avgjørelsen ble tatt, ønsker ikke Oslo-gutten å kommentere.

- Men min avgjørelse falt på VIF da det var der jeg var før jeg reiste utenlands og jeg har veldig mange gode minner fra min tid der. Samtidig er det en toppklubb som satser hardt og har fantastiske supportere jeg gleder meg til å spille foran, sier Olimb.

Historisk

Siden han flyttet til Augsburger Panther etter 2006/2007-sesongen med nettopp VIF, har 35-åringen spilt i Tyskland, Sverige, USA, Finland og Sveits.

De to siste sesongene for Grizzlys Wolfsburg i den tyske ligaen.

Det siste Olimb gjorde denne sesongen, som samtidig var det siste som skjedde i VM for Norges del, var å sette inn 3-1-målet mot Kasakhstan og ta Patrick Thoresens VM-rekord på 66 poeng.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form