Elitehockeyligaen

October 28, 2021

Oilers snudde på Jordal: - En solid laginnsats

(Vålerenga - Stavanger Oilers 1-2 e.s.f.) Vålerenga måtte tåle nok et hjemmetap etter at Stavanger Oilers snudde kampen og avgjorde i spilleforlengelsen.

- Dette var fint. Vi hadde et par gode angrep i spilleforlengelsen. Dette var en solid laginnsats av oss. Vi håper å fortsette slik, sier matchvinner Jarrett Burton til TV 2.

Oilers snudde 0-1 til 2-1 og fikk med seg to poeng hjem til vest etter at 30-åringen fra Canada styrte pucken under Steffen Søberg drøye to minutter ut i forlengelsen.

- Jeg har hørt mye om rivaliseringen mellom klubbene, og det er spennende å være en del av dette, sier Burton.

3678 tilskuere så matchen på Jordal, og det betyr rekord kun én uke etter forrige bestenotering mot Ringerike.

Annullering

Oilers åpnet best på Jordal, men Vålerenga kom nær 1-0 da Mika Partanen kom alene gjennom etter sju minutter, men finnen fikk ikke avsluttet.

Fire minutter senere var det Jørgen Karterud som som utfordret Henrik Holm, og slo inn sin egen retur, men dommerne så situasjonen på video og annullerte.

- Det ødelegger hockeyen hvis man tar bort slike mål, så jeg satser på at dommerne gjorde feil selv om de er gode på regler, sa Karterud til TV 2 i første pause.

Men sju minutter før pause kom 1-0-målet da Mathis Olimb og Partanen kombinerte fint inn i Oilers' sone, og det var finnen som satte pucken over snapphansken til Holm. 1-0.

- Vi kan ikke la de få 1-1 i starten av andre periode nå, sa Calle Spaberg Olsen til TV 2 i andre pause, men det var akkurat det som skjedde.

Tre mot én

I spill fem mot fire satte Steven Whitney inn 1-1 allerede etter 44 sekunder. Begge lag fikk store sjanser til å avgjøre, og nærmest kom kanskje hjemmelaget i tre mot én på en overgang, men vinkelen ble for spiss for Martin Røymark.

Matchen gikk til spilleforlengelse der Jarrett Burton ble den store helten for gjestene. Han stakk inn foran Magnus Brekke Henriksen og avgjorde etter to minutter og ti sekunder.

Serieleder Stjernen slo Manglerud Star og den nye treneren Knut Jørgen Stubdal 3-1 i Fredrikstad der alle målene i kom i løpet av drøye fem minutter i midtperioden. Frisk Asker mangler mye folk for tiden, men var likevel klart best og vant 3-0 i lokaloppgjøret mot Ringerike.

Grüner viste også torsdag kveld at de kan gi favorittene tøff kamp, men Storhamar vant 2-1 i Oslo. Unge Eskild Bakke Olsen scoret begge målene for gjestene.