Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 11, 2023

Oilers jager 2-2: - Sier mye om hvor lite som skiller

Ender kveldens vinnerlag i CC Amfi opp som norgesmestere? Det tør ikke hockeyekspert Tor Nilsen spå.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det er så lite som skiller ...

Og nettopp derfor mener hockeyekspert Tor Nilsen det er vanskelig å være bastant foran den fjerde NM-finalen. Storhamar vant de to første kampene, men seriemester Stavanger Oilers avgjorde i spilleforlengelsen i helgen.

I CC Amfi tirsdag kveld kan Storhamar gå opp i 3-1 i matcher og dermed avslutte finaleserien med tre matchpucker. Med borteseier og 2-2 i kamper kan Oilers være i førersetet etter torsdagens duell i vest.

- Vinneren har skaffet seg et veldig bra utgangspunkt, men med to av tre kamper til spilleforlengelse så langt, er det helt åpent, mener Nilsen.

Hyller Thoresen

Storhamar ledet lørdagens finale i DNB Arena til det gjensto 59 sekunder, men røk til slutt 5-4 da veteranen Greg Mauldin avgjorde og trolig holdt liv i gullhåpet hos siddisene.

- Det er så små marginer. Hvis det skuddet som ga 4-4 gikk tre centimeter høyere og ut av sonen tror jeg Storhamar hadde vunnet den kampen. Så små marginer er det, sier den gamle Storhamar-helten Tom Erik Olsen i Hamar Arbeiderblads hockeyfrokost tirsdag.

- Jeg ser ingen grunn til at Storhamar skal endre på så mye nå. De må komme ut hardt, fortsette å spille tight og så blir det sikkert små marginer igjen. Det blir ikke 7-0 her, liksom. Dette kan fort gå til spilleforlengelse igjen.

Olsen vet hvor mye som kreves av en aldrede hockeykropp når kalenderen har fått unna påsken. Nettopp derfor er han så imponert over hva Patrick Thoresen legger ned av jobb på isen for tiden.

- Han har vært grisegod hele sesongen. Helt rå. Han er best hver eneste kamp. Det er ikke mange slike, sier Olsen.

Spår lang duell

Oilers-spiller Thomas Berg-Paulsen føler mye endret seg i finaleduellen lørdag. Han føler seg sikker på at det står 2-2 i matcher når seriemesterne reiser tilbake til vest etter tirsdagens duell.

- Hadde det blitt 3–0 ville det nok vært litt vanskeligere å motivere seg. Vi hadde nok ikke mistet troen før det var helt over, for vi vet selv hvor gode vi er som lag. Nå får vi enda mer tro på det. Litt mer momentum og selvtillit, sier Berg-Paulsen til Rogalands Avis.

Tom Erik Olsen avslutter hockeyfrokost-sendingen hos HA med følgende spådom i kveld:

- Det blir sudden death igjen der Storhamar avgjør i femte periode. Det kommer en backscoring ala Michael Smithurst i 2004 ved Andres Hjelm!

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form