Lukk søk

Elitehockeyligaen

March 11, 2024

Storhamar-rekken brutt - Vålerenga valgte Stjernen i kvartfinalen

Storhamar gikk på sesongens første hjemmetap, Stavanger Oilers reddet sølvet med 4-3-seier og møter Lillehammer i kvartfinalen mens Vålerenga valgte Stjernen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Det ble klart etter den 45. og siste serierunden lørdag. Oilers hadde tilsynelatende god kontroll på den viktige andreplassen med 5-2-seieren på Jordal tirsdag og ledet også 3-0 tidlig.

Lørenskog reduserte til både 3-2 og 4-3, men Oilers tar sølv i EHL og velger Lillehammer i kvartfinalene etter et seriemester Storhamar hadde bestemt seg for åttendeplasserte Lørenskog med begrunnelsen at de var det lavest rangerte laget.

- Lillehammer drar jo vanligvis i seriekampene, har de seks tilskuere der? Og i sluttspillet hadde de kanskje hatt 16 så det tjener ikke vi noe på. Vi ønsker Lørenskog velkommen hit, vi, sier Storhamar-trener Petter Thoresen til TV 2.

Valgte Stjernen

Det største spenningsmomentet lå kanskje hos Vålerenga som etter å ha rotet vekk andreplassen måtte velge mellom Frisk Asker, som VIF har hatt et godt tak på de siste årene, og Stjernen som står med tre strake seirer mot Oslo-laget.

Så sent som forrige helg ble det hjemmeseier i Fredrikstad - nå møtes de to lagene igjen på Jordal torsdag.

- Man vurderer alltid på hva man skal velge. Vi har funnet fem på rad mot Frisk Asker, men ønsker å velge laget som kom lengst ned på tabellen. Det er alltid vanskelige å gjøre et slikt valg, sier trener Fredrik Andersson til TV 2.

Det betyr at den siste kvartfinaleduellen spilles mellom Sparta Sarpsborg og Frisk Asker med først match i Østfold torsdag kveld.

Vålerenga lå utrolig nok under 3-0 etter 10 minutter i Halden ishall, snudde og vant til slutt 8-3, men fik ingen hjelp på Lørenskog der Oilers vant 4-3. Dermed blir det EHL-bronse på VIF denne sesongen.

Seiersrekken brutt

TV 2-ekspert Erik Follestad sier under kanalens sending i etterkant av kvartfinalevalgene at han mener Sparta vs Frisk Asker er tilnærmet 50-50. Samme Follestad tror Stjernen slår ut Vålerenga.

- Vi må ha litt ulike svar, sier Follestad som var uenig med sine kolleger Josefine Engmann og Bjørn Erevik.

Storhamar hadde ikke tapt siden 4. november og kunne gå gjennom sesongen med kun seirer i CC Amfi, men statistikken røk i siste runde da Frisk Asker avgjorde sekunder før slutt.

- Alltid kjipt å tape. I dag måtte vi betale prisen for at vi ikke var gode nok. Det kan kanskje være greit at rekorder hit og dit er borte. Nå kan vi konsentrere oss om sluttspillet, sier trener Thoresen til TV 2.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form