Lukk søk

1. divisjon

February 10, 2024

Også Bergen takker nei til play in-plass: - Nødt til å tenke på fremtiden

Bergen Ishockeyklubb ønsker seg opp i EHL, men mener et nei til opprykkskvalifisering denne våren øker sjansene for spill på toppnivå på sikt.

Foto med tillatelse: Sofie A. Kitterød

Bergenserne har levert en solid sesong i 1. divisjon og er kun fire poeng bak fjerdeplassen etter å ha slått Gjøvik, laget som må passeres, to ganger forrige helg.

Trener Jørgen Fløholm og spillerne begynte å snakke om mulig EHL-spill, men slik blir det ikke.

Fredag ble både støtteapparatet og troppen informert om styret beslutning. Bergen sier fra seg en mulig play in-plass i 1. divisjon slik også Furuset gjorde nylig.

- Målet til klubben og byen må være å få et lag opp i landets øverste divisjon, og dette valget er derfor det mest fornuftige i en langsiktig satsning, skriver BIK i en pressemelding.

Opp mot én million

Play in starter i slutten av februar der Bergen gjennom en eventuell fjerdeplass ville endt opp med et kostbart møte med seriemester Narvik.

Avansement vil bety kvalifisering og kamper mot Ringerike og Comet samt Grüner eller Nidaros fra nivå to.

- En play-in, og eventuell kvalifisering, ville medført kostnader på 500.000 til 1 million kroner, melder Bergen IK.

BIK-styret skriver at dette ikke har vært noen enkel beslutning og presiserer at klubbens økonomi nå er stabil.

- Klubben er fast bestemt på å ha en bærekraftig satsning, med gode økonomiske valg. Vi har hatt et sterkt ønske om å gi tilbake til spillere, støtteapparat, samarbeidspartnere, supportere og frivillige, men blir nødt til å tenke på fremtiden og det langsiktige løp.

Pressemeldingen avsluttes med en oppfordring til næringslivet i Bergen samt en presisering om at fristen for å informere Norges Ishockeyforbund er 13. februar.

Furuset-nei

Tidligere i vinter sa også divisjonskollega Furuset fra seg en mulig play in-plass. Groruddalen-klubben hadde regnet ut at mulige kamper mot Narvik trolig ville koste et sted mellom 200.000 og 300.000 kroner.

- Jeg er helt åpen og ærlig på at det er blodtøft å drive, sa Furuset-styreleder Tom Rune Mehlum da til nitten.no.

- Vi har hatt en blodtøff økonomi i hele år. Jeg tror ikke det er mulig å gjennomføre en sesong i 1. divisjon så nøkternt kostnadsmessig som vi har gjort. Play in-kamper mot Narvik koster oss flere hundre tusen. Jeg har ikke finregnet på det, men det er snakk om en betydelig sum. Det regnestykket går rett og slett ikke opp, sier Mehlum.

Narvik har vunnet 1. divisjon mens Grüner og formsterke Nidaros gjør opp om andreplassen. Gjøvik er sikret den siste play in-plassen med Bergens nei.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form