Lukk søk

Fjordkraftligaen

June 1, 2022

Nye hallplaner i Sarpsborg: - Avhengig av det hvis vi skal henge med

Et nytt signalbygg i Sarpsborg sentrum kan bli Spartas nye hjemmebane. Trener Sjur Robert Nilsen tror ny hall er avgjørende skal klubben henge med i toppen av norsk hockey.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det er noe på gang og jeg mener det er bra ikke bare for Sparta, men også byen og distriktet, sa Sparta-trener Sjur Robert Nilsen til nitten.no nylig.

Halldebatt er ikke noe nytt i Sarpsborg der byens hockeylag spiller i landets eldste ishall fra 1963, men denne uken kom nye planer og skisser på bordet.

Eiendomsutvikler og tidligere Sparta-spiller Petter Witnes presenterte en mulig sentrumsarena i Sarpsborg Arbeiderblad.

Besøkte Nokia Arena

En delegasjon fra prosjektet var forrige måned i Finland for å se nærmere på Nokia Arena i Tampere der Norge spilte sine syv VM-kamper.

I Sarpsborg ser man for seg rundt 3500 sitteplasser samt rikelig med plass til restaurant og losjer slik man blant annet har sett Frisk Asker prioritere i Varner Arena.

Det er også planer om et hotell i tilknytning til arenaen som også kan benyttes til for eksempel håndballkamper og konserter.

- Beliggenheten ved togstasjonen og det nye kollektivknutepunktet gjør dette til et spennende, fremtidsrettet og bærekraftig byutviklingsprosjekt, spesielt med tanke på klima og miljø, sier Witnes til Sarpsborg Arbeiderblad.

Halldebatt

Sjur Robert Nilsen har svart på hallspørsmål i Sarpsborg i en årrekke. Sparta-veteranen er tydelig på at dagens Sparta Amfi ikke strekker til dersom klubben skal hevde seg i toppen av norsk hockey slik de gjorde denne sesongen.

- Vi må få den snøballen til å rulle. Idretten går fort, årene går og hvis vi skal henge med som en utfordrer i norsk hockey, som jeg syns vi skal, tror jeg vi er avhengige av å få den arenabiten til å rulle litt fortere. Jeg tror det må skje noe der i løpet av en fem til sjuårsperiode, sier Nilsen til nitten.no.

- Det er nye hall i Asker og på Jordal, Stavanger har sin arena og på Hamar er det gode forutsetninger for en flott hall med små justeringer. Vi er avhengig av å være med der hvis vi skal henge med. Jeg tror hockeyen i Norge gjennom dette vil få en utvikling på økonomi og gjennom det bedre profesjonalisering. Det toget mener jeg vi i Sarpsborg må være med på.

Nilsen reagerer også på store idrettsanlegg planlegges og styres lokalt ut fra hva den enkelte kommune tar seg råd til og prioriterer.

- Er det bare rike kommuner som har råd til å bygge idrettsanlegg befolkningen vil ha? Det er store forskjeller i et land med fem millioner mennesker. Litt for store kanskje. Jeg mener kanskje det burde vært mer sentralstyrt. Idrett er viktig. For å få god idrett, må man også ha gode arenaer.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form