June 21, 2021

Norge slo Slovakia - klare for kvartfinalen

Det ble igjen dramatisk for Para ishockeylandslaget, da de i går slo Slovakia. Nå er de garantert kvartfinaleplass og kan direkte kvalifisere seg til OL i Beijing.

Foto med tillatelse: Facebook-siden til Para Ishockeylandslaget

Det står ikke på underholdningen når Para ishockeylandslaget spiller kamper. Nok en gang ble det en nervepirrende aften for de norske supporterne, men igjen bevisste Norge at de stod distansen ut. Seieren i går sikret kvartfinaleplass før den siste gruppespillskampen mot suverene Russland som slo Italia 5-0 i går.

- Det var en tøff kamp, og vi visste at de kom til å spile fysisk. Så vår plan var å forsvare oss så godt vi kunne. Og i tillegg har vi gode spillere som kan score mål uansett tid i kampen, fortalte Bakkejord til Paralympic.org etter kampen.

Norge startet best

I likhet med Italia-kampen startet Norge best, og var det beste laget i begynnelsen av kampen. De norske isbjørnene fikk også lønn for strevet etter 2.09 ut i den første perioden. En slovakisk spiller satt utvist og Morten Værnes sendte Norge i føringen i overtallsspill etter en passning fra Ola Øiseth. Begge lag skulle få sjansen i overtall etter 1-0 scoringen, men ingen tok var på sjansen.

Martin Joppa utlignet for Slovakia etter 09.23 etter at den slovakiske spilleren fikk drømmetreff. Pucken havnet bak en sjanseløs Johan Grønli og helt oppe i krysset. Norge skulle igjen ta ledelsen før den første perioden var over ved Martin Bakkejord Skolbekken. Målscoreren får kommet seg foran backen sin og får pucken inn helt nede ved stolperoten.

Ola Øiseth avgjorde

I den andre perioden bølget spillet litt frem og tilbake, og Slovakia skulle nok en gang få sin utligning. 18.36 stod det på klokken da Martin Joppa igjen sørget for slovakisk jubel. Norge kunne tatt ledelsen senere i perioden, da de igjen fikk sjansen i powerplay, men målet uteble. Det samme gjaldt Slovakia som heller ikke utnyttet sitt overtallsspill da Loyd Remi Solberg sonet 2 minutters utvisning for tripping.

Det ble det en spennende tredje periode hvor Norge bevisste igjen at de er frytkelig sterke. Perioden er jevn helt til Ola Øiseth med 6.30 igjen å spille sørget for at Norge for tredje gang i kampen går opp i en ledelse. Denne gangen holder Norge helt inn etter at Slovakia gjorde et desperat forsøk på å ta ut keeper med minuttet igjen å spille.

Norge klare for kvartfinale, før den avsluttende gruppespill-kampen mot Russland i morgen. Morgendagens motstander virker ustoppelige om dagen etter at de slo Italia 5-0 i går, og har fortsatt tilgode å slippe inn mål i denne VM-turneringen. Dermed kan de norske spillerne spille med lave skuldre mot favoritten i morgen, da de begge er klare for kvartfinale i den tsjekkiske byen Ostrava.

Nitten.no kommer tilbake med mer fra Ostrava.