Lukk søk

Aktuelt

June 27, 2021

Norge reiser hjem fra VM uten OL-billett

Da Norge kvalifiserte seg til kvartfinalen hadde laget to sjanser til å kapre seg en OL-billett til Beijing. I går røk den siste sjansen mot vertsnasjonen Tsjekkia.

Norge har ikke hatt den beste oppladningen til dette VM og derfor var spenningen stor da VM-laget møttes en uke før avreise til Tsjekkia og vertsbyen Ostrava. Før mesterskapet startet så fikk Norge spilt en treningskamp mot Tsjekkia, og tapte 2-0. Samme motstander ble for sterke i den viktige kampen om 5.plassen som sikret OL-billett til Beijing.

Marginer for og i mot

VM-turneringen startet med seier både mot Italia og Slovakia hvor landslagssjef André Lysenstøen uttalte at hockeygudene var med den norske laget. Spesielt i den første.

- Vi har marginer mot Italia og får med oss en viktig seier. At den pucken spretter vår vei på slutten og at Italia ikke scorer på overtid må vi prise oss lykkelig for, fortalte Lysenstøen.

Mot Slovakia hadde Norge kontroll på kampen og sørget for at de kvalifiserte seg til kvartfinalen mot Sør-Korea, før det siste gruppespillkampen var ferdigspilt. I den siste kampen fikk Norge seg en leksjon, hvor Russland ga seg ikke før det stod 18-1 på måltavla, og marginene begynte å gå litt i mot de norske iskrigerne.

- Vi fikk skader på sentrale spillere, og valgte å ta de ut av kampen mot Russland. Heldigvis var de såpass klare at de igjen kunne stille mot Sør-Korea i kvartfinalen.

I kvartfinalen styrte Norge spillet fra 2.periode og ut kampen, men det var koreanerne som hadde marginene på sin side og tok hjem seieren på overtid. Loyd Remi Solberg fortalte til Nitten.no at det var en skuffet gjeng som følte at de burde ha vunnet kampen og tatt seg videre til en semfinale.

- Det var et tungt tap, og jeg følte at vi virkelig burde tatt hjem dette. Men nå har vi hatt marginer med oss så det var typisk at de kom mot oss denne gangen, uttalte den rutinerte landslagsbacken etter tapet i kvartfinalen.

Må ut i kvalifisering

Norge skulle få en aller siste sjanse mot vertsnasjonen Tsjekkia om den viktige 5.plassen som ga OL-billett. Det tok de ikke vare på og Tsjekkia vant tilslutt 2-1.

André Lysenstøen var en skuffet landslagstrener etter tapet.

- Ja, skuffa er vi alle mann. Brutalt idrettsverden noen ganger. Vi er i posisjon hvor vi både har flaks og uflaks, forteller Lysenstøen på telefonen fra Tsjekkia.

Selv om Lysenstøen er skuffet, så sitter han igjen med blandende følelser etter turnering.

- Vi fryktet nedrykk, også fikk vi mulighet til å komme til semifinalen. Litt vanskelig å forklare hva vi føler egentlig, fortsetter han.

Kvalifiseringen blir i november, hvor Italia og Slovakia blir mostandere. Pluss en nasjon fra B-VM. Berlin og Østersund kan bli en av arrangør-byene for kvalifiseringen.

- Vi blir nok favoritter, men det kommer til å bli et bikkjeslagsmål i alle de kampene.

Hva ble det største høydepunktet?

- Det blir nok kampen mot Italia, hvor vi greide å snu det til vår fordel. Og at vi spiller bra hockey og kjemper om en semfinale med en lang sesong med masse usikkerhet i hverdagen.

Før Norge reiser hjem til moderlandet, så skal VM-troppen se bronsefinalen.

- Det blir fint for gjengen å se litt kamper også, og ikke minst kanskje få litt erfaring og innblikk i hvordan de gode nasjonene spiller. Spesielt for de debutantene vi har med, avslutter Lysenstøen fra Tsjekkia

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form