Lukk søk

Fjordkraftligaen

February 7, 2022

Noer: - Ganske sikker på at vi kommer til å være det beste laget i ligaen

Kan et lag på nedre halvdel av tabellen vinne sluttspillet? Det både håper og tror Storhamar-spillerne.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Hedmarkingene har slitt enormt med skader denne sesongen, men nå er troppen fyldigere enn på lenge samtidig som Josh Nicholls og Lane Scheidl  er hentet inn.

Etter den sterke 2-1-seieren over Stavanger Oilers, der 17 år gamle Mats Bakke Olsen scoret begge målene, ble også den canadiske målvakten Evan Buitenhuis presentert som Storhamar-spiller.

- Når vi får folk tilbake er jeg ganske sikker på at vi kommer til å være det beste laget i ligaen, sier Jacob Lundell Noer til nitten.no om laget som nå ligger som nummer sji på tabellen (seks hvis vi regner med prosent).

Har rett?

Søndag påførte Storhamar serieleder Oilers sitt første tap på 11 kamper. Og om Noer er inne på noe eller om han tar feil får vi kanskje avklart allerede de neste rundene.

I de to neste kampene venter nå trolig serietoer Sparta og nettopp Oilers - begge på bortebane - etter at tirsdagens oppgjør mot to treer Stjernen trolig blir utsatt etter smitte og tynn tropp hos Fredrikstad-klubben.

- Det har vært dialog med spillere om neste sesong en god stund allerede, samtidig som vi må hente noen importer nå i parallell for å styrke laget frem mot sluttspillet. Det har vært en vanskelig sesong med mange skader, koronasituasjonen og andre hendelser, som er hovedgrunnen til at vi har tatt grep underveis og fortsetter å vurdere grep, sier Storhamar-leder Stein Onsrud til Hamar Arbeiderblad.

Målvaktsduell

Kort tid senere ble altså Evan Buitenhuis klar for Storhamar. Den 188 centimeter høye målvakten fra Canada skal kjempe med Viktor Kokman om plassen i buret i serieinnspurten og i sluttspillet.

- Evan er en målvakt med gode tekniske ferdigheter, spesielt på skøytene og han leser spillet godt. Han kommer fra en allerede god sesong i Wichita med mye spilletid i beina og vært sitt lags viktigste spiller over en lengre periode. Har spesielt utmerket seg i ECHL med å gjøre viktige/store redninger og vi håper han kan tilføre målvaktsteamet dybde ut sesongen, sier keepertrener Daniel Jørgensen til sil.no.

Kokman, som har vært førstevalget hittil denne sesongen, har kontrakt med Storhamar også neste sesong og har nylig kjøpt seg i hus i byen.

- Jeg har fått beskjed om at de var på keeperjakt, men ikke en forklaring. Jeg forstår at klubben har bestemt seg for dette, og vil ikke kommentere noe særlig rundt mine personlige tanker. Jeg vil ikke ta unødvendig fokus vekk fra laget. Klubben vil alltid være det viktigste, sier Kokman til Hamar Arbeiderblad.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form